docentVraag dag- en weekbladen aan bij gebruik van Fringo

Welkom bij Nieuws in de klas. Fringo is het leesbevorderingsproject in spelvorm dat jaarlijks in de maanden januari en februari plaatsvindt voor leerlingen van groep 5 tot en met 7. Het werken met nieuws is een onderdeel van het project en daarvoor dient u gebruik te maken van de Nieuwsservice van
Nieuws in de klas.

Stappen om kosteloos nieuwstitels te ontvangen bij Fringo:

Met de Bezorgdienst voor docenten van de Nieuwsservice kunt u dag- en weekbladen kosteloos laten bezorgen tijdens de periode dat u gebruik maakt van Fringo.

  1. Maak een account aan:
    Vul uw persoonlijke gegevens in en de gegevens van uw school (inclusief BRIN nummer).

  2. Maak een keuze:
    Geef aan welke dag- en weekbladen u wilt ontvangen, op welk adres en in welke periode. U ontvangt van elke aangevraagde nieuwstitel twee weken lang twee exemplaren per dag (met uitzondering van weekbladen, deze komen één keer per week uit). Voor een overzicht van de nieuwstitels, zie www.nieuwsmediaportal.nl.

Let bij de bezorgperiode op: u kunt ervoor kiezen om alle dag- en weekbladen tegelijk te laten bezorgen in één bezorgperiode. Deze periode duurt twee weken. Fringo duurt echter vijf weken.
Als u de bezorgperiodes van de nieuwstitels spreidt, dan ontvangt u de totale loopduur van Fringo dag- en weekbladen.
Wilt u voor meerdere docenten nieuwstitels bestellen? Geef dan bij het aanmaken van een account aan dat u een intermediairsaccount kiest in plaats van een docentenaccount.

Maak hier een account aan en bestel kosteloos dag- en weekbladen.
Lees de voorwaarden voordat u een bestelling plaatst.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen op info@nieuwsindeklas.nl.

Nieuwsmediabalk-websites-januari-2014-130x130_2.gifOver Nieuws in de klas

Nieuws in de klas helpt docenten nieuwsmedia in hun lesprogramma te verwerken. Gebruikmakend van de Nieuwsservice en lesopdrachten werken zij met hun leerlingen aan taalvaardigheid, mediawijsheid en burgerschap.

Leerkrachten in het basisonderwijs maken dankbaar gebruik van nieuwsmedia. Nieuwsmedia zijn rijke bronnen en kunnen heel laagdrempelig gebruikt worden voor taalonderwijs, mediawijsheid en wereldoriëntatie. Door de actualiteit te gebruiken in uw onderwijs verrijkt u uw onderwijs en worden lessen betekenisvoller. Bovendien kunt u uw leerlingen laten werken aan hun woordenschat en oefenen met begrijpend lezen.

 

Veel leesplezier!