Educatieve auteurs (PO en VO) gezocht

11-06-2012

=== UPDATE (1 juli 2012): De inzendtermijn voor deze vacature gesloten; reacties worden niet meer in behandeling genomen.
Nieuws in de klas gaat het educatieve aanbod vernieuwen. Voor het actualiseren van onze opdrachtenbundels zoeken wij educatieve auteurs die op korte termijn op projectbasis voor ons aan de slag willen. We zijn op zoek naar leermiddelenontwikkelaars, zowel voor het primair onderwijs als voor het voortgezet onderwijs, die bij voorkeur zelf ook onderwijservaring hebben. Affiniteit en ervaring met het toepassen van nieuwsmedia / de actualiteit in het onderwijs is zeer gewenst.


Profiel

Als educatief auteur weet je een praktische vertaalslag te maken van de doelstelling van Nieuws in de klas naar de wensen en eisen die docenten hebben ten aanzien van leermiddelen. Je hebt aantoonbaar ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van leermiddelen. Bij voorkeur heb je ook ervaring als docent (in PO dan wel VO).

Je bent niet alleen creatief sterk, maar je bent ook goed op de hoogte van de mogelijkheden en beperkingen van lesprogramma's. Je weet hoe je de toepassingsmogelijkheden van nieuwsmedia kunt inbedden in een educatieve context en zet daarbij verschillende (digitale) activerende werkvormen in.

Je bent vanaf augustus beschikbaar om op freelance basis aan de slag te gaan. De omvang van de werkzaamheden wordt in overleg vastgesteld. Je beschikt over een VAR-verklaring. Je hebt geen enkele moeite met het digitaal verwerken en aanleveren van materiaal. Kennis van en ervaring met vormgeving is een pré.
Ten slotte herken je jezelf in het competentieprofiel van de Vereniging van Educatieve Auteurs.


Heb je belangstelling?

Stuur graag je CV en motivatie, bij voorkeur vergezeld van eerder werk, uiterlijk eind juni naar f.schwarz (at) nieuwsindeklas.nl. Uit je sollicitatie blijkt dat je bekend bent met het huidige aanbod van Nieuws in de klas (Nieuwsservice en lesmaterialen) en waarom je onze doelstelling onderschrijft. Kennismakingsgesprekken worden gevoerd in juli/augustus. Wil je meer informatie? Neem contact op met Fifi Schwarz, 020-4309195.

« Terug naar het overzicht