Krant in de Klas gaat verder als Nieuws in de klas

18-05-2011

Op 18 mei 2011 is de naam van Krant in de Klas gewijzigd in Nieuws in de klas. Aanleiding voor deze naamswijziging zijn de vernieuwingen bij de brancheorganisatie NDP Nieuwsmedia, waar Nieuws in de klas deel van uitmaakt.

In de afgelopen jaren hebben de dagbladuitgevers zich ontwikkeld tot multimediale nieuwsbedrijven. Daarom heeft NDP Nieuwsmedia, de brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven, het afgelopen jaar een nieuwe koers uitgestippeld. Naast innovatie in de branche staat verbreding centraal. Dit houdt in dat naast dagbladuitgevers ook andere nieuwsbedrijven zich kunnen aansluiten bij de brancheorganisatie.

De inhoud centraal

Nieuws in de klas, het educatieplatform van NDP Nieuwsmedia, gaat uiteraard mee in deze vernieuwingen. De nieuwe naam brengt tot uitdrukking dat in het educatieve aanbod niet de drager (computer, tablet, smartphone) centraal staat, maar de inhoud. De diensten van Nieuws in de klas zijn gericht op de journalistieke content van nieuwsmedia, ongeacht op welk technologisch platform die verschijnt.

Nieuws in de klas wil jonge mensen stimuleren om mediabewuste burgers te worden. De organisatie laat hen via het onderwijs actief gebruik maken van journalistieke media. Nieuws in de klas biedt docenten in het primair en voortgezet onderwijs de mogelijkheid om nieuwsmedia, zowel op papier als digitaal, in te zetten als lesinstrument ter bevordering van taalvaardigheid, mediawijsheid en burgerschap.

Wat verandert, wat blijft?
De naamswijziging van Nieuws in de klas gaat gepaard met de introductie van een nieuwe website. Alle educatieve diensten worden vanaf 18 mei 2011 aangeboden via www.nieuwsindeklas.nl.

De overgang van Krant in de Klas naar Nieuws in de klas betekent ook een accentverschuiving in het dienstenaanbod. Zo richt Nieuws in de klas zich bij de ontwikkeling van nieuwe educatieve diensten steeds meer op de digitale innovaties van nieuwsmedia. Ook kunnen andere nieuwsmedia dan alleen dagbladen deel gaan uitmaken van de Nieuwsservice. 

Nieuws in de klas borduurt voort op vernieuwingen die Krant in de Klas in de afgelopen jaren al had geïntroduceerd, zoals de opdrachtenwebsite dedigitalekrant.nl en de Nieuwsmediaportal (voorheen Krantenportal).  

Docenten die al jarenlang vertrouwd zijn met Krant in de Klas, kunnen gerustgesteld zijn. De diensten die zij van ons kennen, blijven voortbestaan. De Nieuwsservice is in essentie een voortzetting van de krantenservice van Krant in de Klas. De populaire maandelijkse Nieuwsquiz wordt eveneens gecontinueerd. Ook de lesuitgaven blijven beschikbaar. Deze zijn voortaan gratis te downloaden via www.nieuwsindeklas.nl.

Lees ook het nieuwsbericht over NDP Nieuwsmedia

« Terug naar het overzicht