« terug naar overzicht622x60-de-Stentor.gif

De Stentor in de klas?

De Stentor maakt deel uit van de Nieuwsservice* van Nieuws in de klas. Door De Stentor tijdens lessen te gebruiken, werken docenten aan taal, mediawijsheid en burgerschap. De handleiding Nieuwsservice PO of VO geeft docenten concrete handvatten en lessuggesties voor de integratie van nieuwsmedia in het lesprogramma.
Docenten kunnen de volgende diensten aanvragen:

 • Bezorgdienst voor Docenten
  Twee weken bezorging van de Stentor kosteloos op school, twee exemplaren per dag. Docenten kunnen naast de Stentor tegelijkertijd of in een andere periode ook andere dag- en weekbladen aanvragen. Voor een overzicht van alle titels, zie www.nieuwsmediaportal.nl
  Bestel direct
 • Bezorgdienst voor Leerlingen (alleen voor het VO)
  Twee weken bezorging van de Stentor kosteloos bij leerlingen thuis
  Bestel direct

* De Nieuwsservice wordt mogelijk gemaakt door de nieuwsbedrijven die zijn aangesloten bij brancheorganisatie NDP Nieuwsmedia. Zij stellen hun titels kosteloos beschikbaar aan het onderwijs.

Verder kunt u via deze pagina:

 • de digitale diensten van de Stentor raadplegen (via deze pagina, zie hieronder bij De Stentor Digitaal)
 • de mobiele diensten van de Stentor raadplegen (via deze pagina, zie hieronder bij De Stentor Mobiel)
 • nieuws over de Stentor volgen (via de linkerbalk op deze pagina)

De Stentor Achtergrondinformatie

De Stentor is een regionaal ochtendblad. De Stentor staat graag dicht bij de lezer en verschijnt daarom voor tien verschillende regio's in een aparte editie. Het verspreidingsgebied loopt van Flevoland tot de Achterhoek en van noord-oost Overijssel naar de zuid-west Veluwe. Elke editie heeft een regiokatern 'Stad en Streek'.

De Stentor is meer dan een krant waar lezers naar uitkijken bij het ontbijt. Online serveert de Stentor 24 uur per dag het laatste nieuws: via de nieuwssite, de E-paper, iPad nieuws app en smartphone app.

De Stentor maakt deel uit van Wegener Media.
Hoofdredacteur van de Stentor is Alex Engbers, uitgever is Susan Duinhoven.

De Stentor Digitaal

Nieuwsmedia werken multimediaal. Dat wil zeggen dat ze van verschillende technologische platforms gebruik maken voor hun nieuwsvoorziening: naast de papieren krant brengt de Stentor nieuws en achtergronden ook via internet, digitale edities, Twitter, etc. Meer informatie vindt u hier

       

De Stentor Mobiel

De Stentor Online archief

Ook het archief van de Stentor is gratis toegankelijk, registratie is daarvoor niet nodig.
Maar om de e-paper van de Stentor te kunnen raadplegen, moeten bezoekers zich eerst registreren en betalen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om de e-paper via Nieuws in de klas gratis te raadplegen.

Hieronder kun je wel inloggen om alle informatie van alle pagina's in de Nieuwsmediaportal te bekijken. De inlogcodes heb/krijg je van je docent. Vul deze hieronder in om in te loggen in de Nieuwsmediaportal.

Heb je nog geen inlogcodes? 
Klik hier voor meer informatie en het aanvragen van een inlogcode voor de Nieuwsmediaportal.

« ga terug naar het nieuwstiteloverzicht