« terug naar overzicht622x60-het-Nederlands-Dagblad.gif

Het Nederlands Dagblad in de klas?

Het Nederlands Dagblad maakt deel uit van de Nieuwsservice* van Nieuws in de klas. Door het Nederlands Dagblad tijdens lessen te gebruiken, werken docenten aan taal, mediawijsheid en burgerschap. De handleiding Nieuwsservice PO of VO geeft docenten concrete handvatten en lessuggesties voor de integratie van nieuwsmedia in het lesprogramma.
Docenten kunnen de volgende diensten aanvragen:

 • Bezorgdienst voor Docenten
  Twee weken bezorging van het Nederlands Dagblad kosteloos op school, twee exemplaren per dag. Docenten kunnen naast het Nederlands Dagblad tegelijkertijd of in een andere periode ook andere dag- en weekbladen aanvragen. Voor een overzicht van alle titels, zie www.nieuwsmediaportal.nl
  Bestel direct
 • Bezorgdienst voor Leerlingen (alleen voor het VO)
  Twee weken bezorging van het Nederlands Dagblad kosteloos bij leerlingen thuis
  Bestel direct
 • Tijdelijke accounts voor het online archief
  Twee weken toegang tot het online archief van het Nederlands Dagblad (zie onderaan deze pagina)

* De Nieuwsservice wordt mogelijk gemaakt door de nieuwsbedrijven die zijn aangesloten bij brancheorganisatie NDP Nieuwsmedia. Zij stellen hun titels kosteloos beschikbaar aan het onderwijs.

Verder kunt u via deze pagina:

 • de digitale diensten van het Nederlands Dagblad raadplegen (via deze pagina, zie hieronder bij het Nederlands Dagblad Digitaal)
 • de mobiele diensten van het Nederlands Dagblad raadplegen (via deze pagina, zie hieronder bij het Nederlands Dagblad Mobiel)
 • nieuws over het Nederlands Dagblad volgen (via de linkerbalk op deze pagina)

Het Nederlands Dagblad Achtergrondinformatie

Het Nederlands Dagblad is een christelijke ochtendkrant. De krant geeft zijn identiteit vorm door, naast de actualiteiten, aandacht te besteden aan onderwerpen uit de christelijke wereld. Het Nederlands Dagblad laat in commentaren en opiniërende artikelen zien dat zij rekening houdt met het bestaan van God.

De website bevat nieuws uit de krant, maar wordt ook gebruikt om het actuele nieuws de hele dag door te kunnen verversen. Het Nederlands Dagblad is sinds 1996 online. De papieren krant bestaat overigens sinds 1944. Eerst heette de krant Gereformeerd Gezinsblad. In 1968 kreeg ze haar huidige naam. De fysieke krant, die op Berlinerformaat wordt gedrukt, verschijnt ‘s ochtends.

Het Nederlands Dagblad wordt uitgegeven door Nederlands Dagblad BV.
Hoofdredacteur-uitgever van het Nederlands Dagblad is Peter Bergwerff.

Het Nederlands Dagblad Digitaal

Nieuwsmedia werken multimediaal. Dat wil zeggen dat ze van verschillende technologische platforms gebruik maken voor hun nieuwsvoorziening: naast de papieren krant brengt het Nederlands Dagblad nieuws en achtergronden ook via internet, digitale edities, mobiele apps, etc.

   

Het Nederlands Dagblad Mobiel

Het Nederlands Dagblad online archief

Om het archief en de e-paper van het Nederlands Dagblad te kunnen raadplegen, moeten bezoekers zich eerst registreren en betalen.
Echter, speciaal voor leerlingen biedt Nieuws in de klas gratis toegang tot deze diensten.

Heb je al inlogcodes voor de Nieuwsmediaportal van je docent gekregen?
Vul deze dan hieronder in om het archief en de e-paper van het Nederlands Dagblad te raadplegen.

Heb je nog geen inlogcodes? 
Klik hier voor meer informatie en het aanvragen van een inlogcode voor de Nieuwsmediaportal.

« ga terug naar het nieuwstiteloverzicht