« terug naar overzicht622x60-NRC-Handelsblad.gif


NRC Handelsblad in de klas?

NRC Handelsblad maakt deel uit van de Nieuwsservice* van Nieuws in de klas. Door NRC Handelsblad tijdens lessen te gebruiken, werken docenten aan taal, mediawijsheid en burgerschap. De handleiding Nieuwsservice PO of VO geeft docenten concrete handvatten en lessuggesties voor de integratie van nieuwsmedia in het lesprogramma. 
Docenten kunnen de volgende diensten aanvragen:

 • Bezorgdienst voor Docenten
  Twee weken bezorging van NRC Handelsblad kosteloos op school, twee exemplaren per dag. Docenten kunnen naast NRC Handelsblad tegelijkertijd of in een andere periode ook andere dag- en weekbladen aanvragen, waaronder nrc.next. Voor een overzicht van alle titels, zie www.nieuwsmediaportal.nl
  Bestel direct
 • Bezorgdienst voor Leerlingen (alleen voor het VO)
  Twee weken bezorging van NRC Handelsblad kosteloos bij leerlingen thuis
  Bestel direct
 • Tijdelijke accounts voor het online archief
  Twee weken toegang tot het online archief van nrc.nl (zie onderaan deze pagina)

* De Nieuwsservice wordt mogelijk gemaakt door de nieuwsbedrijven die zijn aangesloten bij brancheorganisatie NDP Nieuwsmedia. Zij stellen hun titels kosteloos beschikbaar aan het onderwijs.

Verder kunt u via deze pagina:

 • de digitale diensten van het AD raadplegen (via deze pagina, zie hieronder bij AD Digitaal)
 • de mobiele diensten van het AD raadplegen (via deze pagina, zie hieronder bij AD Mobiel)
 • nieuws over het AD volgen (via de linkerbalk op deze pagina)

NRC Handelsblad Achtergrondinformatie

NRC Handelsblad bestaat sinds is in 1970 ontstaan uit een fusie van de Nieuwe Rotterdamsche Courant (uit 1844) en de 'Nieuwe Amsterdamse Courant' het Algemeen Handelsblad (uit 1828). Op de site kun je meer informatie vinden over de geschiedenis van de krant. NRC Handelsblad was de eerste landelijke krant die zich op internet begaf, dat was op 1 juli 1995. De website wordt vooral ingezet als platform voor opinie en debat, waarbij de redactie zelf zorgt voor verdieping door uitgebreide achtergrondinformatie bij de actualiteit te leveren. De fysieke krant, die op tabloidformaat wordt gedrukt, verschijnt ‘s middags.

NRC Handelsblad maakt deel uit van NRC Media.
Hoofdredacteur van NRC Handelsblad is Peter Vandermeersch, uitgever is Rien van Beemen.

NRC Handelsblad Digitaal

Nieuwsmedia werken multimediaal. Dat wil zeggen dat ze van verschillende technologische platforms gebruik maken voor hun nieuwsvoorziening: naast de papieren krant brengt het NRC Handelsblad nieuws en achtergronden ook via internet, digitale edities, mobiele apps, etc.

   

NRC Handelsblad Mobiel

NRC Handelsblad Online archief

Om het online archief en de e-paper van het NRC Handelsblad te kunnen raadplegen, moeten bezoekers zich eerst registreren en betalen. Echter, speciaal voor leerlingen biedt Nieuws in de klas gratis toegang tot deze diensten.

Hieronder kun je wel inloggen om de online archieven van diverse titels in de Nieuwsmediaportal te bekijken. De inlogcodes heb/krijg je van je docent.
Vul deze hieronder in om in te loggen in de Nieuwsmediaportal.

Nog geen inlogcodes? 
Docenten kunnen tijdelijke accounts aanvragen voor toegang tot de online nieuwsarchieven.
Klik hier voor meer informatie of ga naar Bestel direct

« ga terug naar het nieuwstiteloverzicht