« terug naar overzicht622x60-het-Reformatorisch-Dagblad.gif

Het Reformatorisch Dagblad in de klas?

Het Reformatorisch Dagblad maakt deel uit van de Nieuwsservice* van Nieuws in de klas. Door het Reformatorisch Dagblad tijdens lessen te gebruiken, werken docenten aan taal, mediawijsheid en burgerschap. De handleiding Nieuwsservice PO of VO geeft docenten concrete handvatten en lessuggesties voor de integratie van nieuwsmedia in het lesprogramma.
Docenten kunnen de volgende diensten aanvragen:

 • Bezorgdienst voor Docenten
  Twee weken bezorging van het Reformatorisch Dagblad kosteloos op school, twee exemplaren per dag. Docenten kunnen naast het Reformatorisch Dagblad tegelijkertijd of in een andere periode ook andere dag- en weekbladen aanvragen. Voor een overzicht van alle titels, zie www.nieuwsmediaportal.nl
  Bestel direct
 • Bezorgdienst voor Leerlingen (alleen voor het VO)
  Twee weken bezorging van het Reformatorisch Dagblad kosteloos bij leerlingen thuis
  Bestel direct
 • Tijdelijke accounts voor het online archief
  Twee weken toegang tot het online archief van het Reformatorisch Dagblad (zie onderaan deze pagina)

* De Nieuwsservice wordt mogelijk gemaakt door de nieuwsbedrijven die zijn aangesloten bij brancheorganisatie NDP Nieuwsmedia. Zij stellen hun titels kosteloos beschikbaar aan het onderwijs.

Verder kunt u via deze pagina:

 • de digitale diensten van het Reformatorisch Dagblad raadplegen (via deze pagina, zie hieronder bij het Reformatorisch Dagblad Digitaal)
 • de mobiele diensten van het Reformatorisch Dagblad raadplegen (via deze pagina, zie hieronder bij het Reformatorisch Dagblad Mobiel)
 • nieuws over het Reformatorisch Dagblad volgen (via de linkerbalk op deze pagina)

Het Reformatorisch Dagblad Achtergrondinformatie

Het Reformatorisch Dagblad bestaat sinds 1971 en profileert zich als een kwalitatief hoogwaardig en volwaardig landelijk dagblad dat zich primair richt op de specifieke (heterogene) doelgroep van de gereformeerde gezindte. Maar de krant wil ook een communicatiemiddel zijn naar andere segmenten in de samenleving. De krant positioneert zich als een christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. De krant wil haar lezers op adequate wijze van nieuws voorzien en streeft verder naar het vroegtijdig onderkennen van maatschappelijke ontwikkelingen. Ze geeft veel aandacht aan identiteitsgevoelige kwesties. In achtergrondartikelen en commentaren wil de krant een bijdrage geven aan de meningsvorming. De reformatorische uitgangspunten werken hierbij door in de journalistieke producten.

De website is sinds 1997 online. De site biedt veel actualiteit en verdieping (de site biedt veel achtergronden in de vorm van dossiers) en vervult tevens een belangrijke gidsfunctie voor de achterban. De fysieke krant, die op tabloidformaat wordt gedrukt, verschijnt ‘s middags.

Het Reformatorisch Dagblad maakt deel uit van Erdee Media Groep.
Hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad is W.B. Kranendonk, uitgever is Bart Visser.

Het Reformatorisch Dagblad Digitaal

Nieuwsmedia werken multimediaal. Dat wil zeggen dat ze van verschillende technologische platforms gebruik maken voor hun nieuwsvoorziening: naast de papieren krant brengt het Reformatorisch Dagblad nieuws en achtergronden ook via internet, digitale edities, mobiele apps, etc.

   

Het Reformatorisch Dagblad Mobiel

Het Reformatorisch Dagblad online archief

Om het archief en de e-paper van het Reformatorisch Dagblad te kunnen raadplegen, moeten bezoekers zich eerst registreren en betalen.
Echter, speciaal voor leerlingen biedt Nieuws in de klas gratis toegang tot deze diensten.

Heb je al inlogcodes voor de Nieuwsmediaportal van je docent gekregen?
Vul deze dan hieronder in om het archief en de e-paper van het Reformatorisch Dagblad te raadplegen.

Heb je nog geen inlogcodes? 
Klik hier voor meer informatie en het aanvragen van een inlogcode voor de Nieuwsmediaportal.

« ga terug naar het nieuwstiteloverzicht