« terug naar overzicht622x60-RTL-Nieuws.gif

RTL Nieuws in de klas?

RTL Nieuws maakt deel uit van de Nieuwsservice* van Nieuws in de klas. Door RTL Nieuws tijdens lessen te gebruiken, werken docenten aan taal, mediawijsheid en burgerschap. De handleiding Nieuwsservice PO of VO geeft docenten concrete handvatten en lessuggesties voor de integratie van nieuwsmedia in het lesprogramma.
Docenten kunnen gebruikmaken van de volgende diensten:

  • de website van RTL Nieuws raadplegen (via deze pagina, zie bij RTL Nieuws Digitaal)
  • de apps en social media accounts van RTL Nieuws bekijken (via deze pagina, zie bij RTL Nieuws Digitaal)
  • nieuws over RTL Nieuws volgen (via de linkerbalk op deze pagina)

* De Nieuwsservice wordt mogelijk gemaakt door de nieuwsbedrijven die zijn aangesloten bij brancheorganisatie NDP Nieuwsmedia. Zij stellen hun titels kosteloos beschikbaar aan het onderwijs.

Binnenkort verschijnt op deze site meer informatie over diensten van RTL Nieuws die via Nieuws in de klas aan het onderwijs worden aangeboden.

RTL Nieuws Achtergrondinformatie

RTL Nieuws is de nieuwszender van RTL Nederland. Sinds 2 oktober 1989 brengt de zender dagelijks het nieuws via de netten RTL4 en RTL7. RTL Nieuws verzorgt ook de internetsites van www.rtlnieuws.nl, www.rtlz.nl, www.editienl.nl en de textnieuwspagina's. RTL Nieuws verschijnt dagelijks: met op RTL 4 het ontbijtnieuws en bulletins om 16.00 uur, 18.00 uur, 19.30 uur en aan het einde van de avond op RTL4 en op RTL7 de uitzendingen van RTLZ en het nieuwsmagazine Editie NL.

RTL Nieuws maakt deel uit van RTL Nederland.
Hoofdredacteur van het RTL Nieuws is Harm Taselaar.

RTL Nieuws Digitaal

Nieuwsmedia werken multimediaal. Dat wil zeggen dat ze van verschillende technologische platforms gebruik maken voor hun nieuwsvoorziening: naast de papieren krant brengt RTL nieuws en achtergronden ook via internet, mobiele apps, etc. Met de Nieuwswall volg je het nieuws terwijl het gebeurt: je krijgt non-stop updates van journalisten in tekst, foto, video, tweets, quotes en columns.

   

RTL Nieuws Mobiel

RTL Nieuws online archief

Ook het archief van RTL Nieuws is gratis toegankelijk, registratie is daarvoor niet nodig.

Hieronder kun je wel inloggen om de online archieven van diverse titels in de Nieuwsmediaportal te bekijken. De inlogcodes heb/krijg je van je docent.
Vul deze hieronder in om in te loggen in de Nieuwsmediaportal.

Nog geen inlogcodes? 
Docenten kunnen tijdelijke accounts aanvragen voor toegang tot de online nieuwsarchieven.
Klik hier voor meer informatie of ga naar Bestel direct

« ga terug naar het nieuwstiteloverzicht