Gratis toegang tot de online nieuwsarchieven

Alleen voor docenten en leerlingen

images_279.jpgNieuwsbedrijven investeren veel in kwalitatief hoogwaardige informatie. Een deel daarvan is gratis toegankelijk via de websites, maar om aanvullende informatie te kunnen raadplegen, moeten bezoekers veelal betalen. In veel gevallen moet je abonnee zijn om artikelen in het online archief op te vragen, of per opgevraagd artikel afrekenen. 
Voor leerlingen en docenten is er een uitzondering: Nieuws in de klas biedt hen de mogelijkheid om de online nieuwsarchieven gratis te raadplegen. Dat kan, net als bij de Bezorgdienst voor docenten en leerlingen, voor een periode van twee weken. De dienst is van toepassing op alle nieuwsmedia die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie NDP Nieuwsmedia.

Online archieven


Nieuwssites houden een archief bij van alle online gepubliceerde artikelen. Vaak zijn deze archieven alleen na betaling te raadplegen, of zijn ze alleen toegankelijk voor abonnees. Nieuws in de klas biedt docenten en leerlingen de mogelijkheid om de online archieven voor een periode van twee weken te raadplegen. Deze mogelijkheid wordt geboden via de Nieuwsmediaportal: bij elke informatiepagina van de nieuwsmediatitels wordt de mogelijkheid geboden om in te loggen. De inlogcodes die hiervoor benodigd zijn, kunnen alleen worden aangevraagd door docenten. Dat kan tot een week voordat de leerlingen de nieuwssites gaan bezoeken.

NB: Niet alle nieuwssites hebben hun informatie afgeschermd. Het voordeel van de Nieuwsmediaportal is wel dat alle nieuwsmediasites bij elkaar staan. Eén keer inloggen biedt toegang tot de online archieven van alle nieuwstitels.

Inlogcodes aanvragen

Om via de Nieuwsmediaportal toegang te krijgen tot de online archieven, vraagt u (de docent) inlogcodes aan bij Nieuws in de klas. U ontvangt dan een e-mail met korte instructie en de inloggegevens. Deze bestaan uit een gebruikersnaam en een wachtwoord, waarmee kan worden ingelogd op www.nieuwsmediaportal.nl


Voorwaarden / werkwijze

  • Zodra u de inlogcodes heeft ontvangen, kunt u deze doorgeven aan uw leerlingen.

  • De inlogcodes zijn geldig voor alle titelpagina´s in de Nieuwsmediaportal, maar zijn niet bruikbaar op de websites van de dagbladen.

  • De inlogcodes kunnen op elke titelpagina in de Nieuwsmediaportal worden ingevuld. De inlogcodes hoeven (per sessie) maar eenmaal te worden ingevuld.

  • Na inloggen worden bij elke titelpagina de verdere inloginstructies voor het betreffende online archief getoond.

  • De geldigheid van de inloggegevens is gelijk aan die van de Bezorgdienst: twee weken.

  • U geeft zelf aan wanneer u de inlogcodes wilt gebruiken. Hou bij het aanvragen rekening met een verwerkingstermijn van een week.

  • U kunt deze dienst twee keer per schooljaar aanvragen.

Bestel nu