Feedback
Verkiezingen in het nieuws 2017

Verkiezingen in het nieuws 2017

Lesmateriaal Verkiezingen in het nieuws 2017. Aan de hand van het nieuws verdiepen leerlingen zich in de actuele politiek en leren zij kritisch te kijken naar de berichtgeving hierover. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn de rol…
Prinsjesdag

Prinsjesdag

Prinsjesdag is een goed moment om het nieuws in de klas te halen. De les wordt betekenisvoller als u de berichtgeving over de Rijksbegroting, de troonrede, de rol van koning en kabinet en de Algemene Beschouwingen in de les bespreekt.
Cartoons in het nieuws

Cartoons in het nieuws

Cartoons staan in iedere krant. Maar wat betekenen ze precies? Met het lespakket Cartoons in het nieuws leren de leerlingen van alles over cartoons en spotprenten.
Roadshow Persvrijheid

Roadshow Persvrijheid

In de Roadshow Persvrijheid debatteren leerlingen van het voortgezet onderwijs met journalisten over persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting.
Informatievaardigheden

Informatievaardigheden

Het lespakket Informatievaardigheden helpt leerlingen in het voortgezet onderwijs om effectief en efficiënt online informatie te zoeken, vinden, interpreteren en verwerken.
Technonieuws in de klas

Technonieuws in de klas

Technonieuws in de klas is een lespakket dat leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs bewust maakt van aspecten van wetenschap en technologie in de actualiteit. 
NieuwsMakers

NieuwsMakers

Zelf nieuws maken is het leukste dat er is. En leerzaam is het ook. Maar daarvoor moet je wel weten wat er in een nieuwsbericht moet staan en welke bronnen betrouwbaar zijn.
MediaMasters

MediaMasters

MediaMasters is een interactief mediawijsheidspel voor bovenbouwleerlingen in het basisonderwijs en wordt gehouden tijdens de Week van de Mediawijsheid.
ProDemos

ProDemos

ProDemos biedt scholen de mogelijkheid om een dag mee te kijken in politiek Den Haag. Leerlingen maken kennis met de democratische rechtsstaat en de politieke wereld.
Maak je eigen... Kinderkrant

Maak je eigen... Kinderkrant

Kinderen staan wel vaak in de krant, maar zelden hebben ze er zelf in geschreven. Met Kinderen in de krant kunnen ze zelf bepalen hoe hun krant eruit moet zien.
Werkkrant - Speurtocht door de krant

Werkkrant - Speurtocht door de krant

Kranten bieden een schat aan informatie. De opdrachten in deze werkkrant vormen een speurtocht naar deze schat.
Een speciale krant (voor het SBO)

Een speciale krant (voor het SBO)

Een werkkrant voor leerlingen van het speciaal basisonderwijs waarmee ze kennis maken met de krant.
Leespaspoort

Leespaspoort

Een paspoort waarmee kinderen aan de hand van opdrachten kennis maken met het lezen van de krant en het aanbod van nieuwsberichten.
Alles over de krant

Alles over de krant

Een spreekbeurtenboekje vol met informatie over de geschiedenis van de krant en de weg van gebeurtenis naar nieuwsbericht.
Als u van deze website gebruikmaakt, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Melding verbergen