Handleiding digitale toegang

Nieuws in de klas biedt met de Nieuwsservice digitale toegang tot nieuwstitels. Hiernaast kunnen via de Nieuwsservice ook papieren exemplaren aangevraagd worden. Indien u gebruik wilt maken van de digitale edities van deze titels kunt u de Nieuwsservice Digitaal – directe toegang aanvragen.
Daar ziet u ook het overzicht welke titels digitaal beschikbaar zijn.

Als een nieuwstitel digitaal wordt aangevraagd ontvangt de docent per titel een bevestiging waarmee een account aangemaakt kan worden waar gratis toegang aan gekoppeld is. Deze tijdelijke toegang van vier weken is kosteloos en stopt automatisch.

Gebruik in de klas

U kunt de digitale toegang gebruiken op het digibord of andere devices. U kunt uiteraard ook uw inloggegevens aan leerlingen doorgeven. Er gelden echter wel beperkingen van het aantal gelijktijdige logins. Dit aantal verschilt enigzins per titel. Voor veel titels geldt een maximum van ongeveer vijf gelijktijdige logins. Voor een aantal titels is het aantal opengezet voor maximaal 30 leerlingen. Het streven is om de brede toegang voor leerlingen de komende periode te vereenvoudigen.

In de afgelopen jaren heeft Nieuws in de klas samengewerkt met Blendle om toegang tot digitaal nieuws te bieden. Blendle biedt nu via een abonnementsmodel toegang tot geselecteerde content van meerdere nieuwstitels. Omdat Blendle geen toegang meer aanbiedt tot alle content van alle nieuwstitels sluit de dienstverlening van Blendle niet goed meer aan bij de diensten van Nieuws in de klas.

 

 

 

Nieuwsbrief