‘Journalist in de klas’ een succes

De afgelopen week was een succes voor Journalist in de klas! Er waren talloze inspirerende rondleidingen op redacties en workshops op scholen in heel Nederland. Het was fantastisch om te zien hoe enthousiast en betrokken zowel de jongeren als de journalisten waren. Kijken hoe het was? OCW maakte een video van één van de journalisten die een workshop gaf. 

Journalist in de klas heeft niet alleen educatieve waarde, maar door directe interactie met professionals uit de journalistiek, krijgen scholieren een uniek inzicht in het vakgebied en de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken.

Nieuws in de klas bedankt iedereen die heeft deelgenomen en bijgedragen aan Journalist in de klas. Zonder het enthousiasme en toewijding van journalisten, eind- en hoofdredacteuren en docenten zou dit niet mogelijk zijn geweest.

Nieuws in de klas verkent verdere mogelijkheden om de wereld van de journalistiek dichterbij te brengen voor jongeren. De jaarlijkse schrijfwedstrijd wordt voorbereid, binnenkort meer daarover.

Nieuwsbrief