Feedback

Hier kunt u het gratis lesmateriaal rond Prinsjesdag downloaden. Prinsjesdag is een goed moment om het nieuws in de klas te halen. De les wordt betekenisvoller als u de berichtgeving over de Rijksbegroting, de troonrede, de rol van koning en kabinet en de Algemene Beschouwingen in de les bespreekt.

Nieuws in de klas heeft twee lespakketten ontwikkeld om het nieuws rondom Prinsjesdag te behandelen:

Hierin vindt u diverse opdrachten waarmee uw leerlingen aan de slag kunnen. Om deze goed te kunnen maken, is het belangrijk dat de leerlingen actuele nieuwsmedia tot hun beschikking hebben. Hierin vinden zij berichten over de thema's rondom Prinsjesdag die voor de opdrachten nodig zijn.

Let op: Docenten kunnen kosteloos nieuwstitels laten bezorgen via de Nieuwsservice maar die moeten wel uiterlijk 10 september 2017 worden aangevraagd. Wilt u al een week eerder het nieuws ontvangen dan dient uw aanvraag  3 september binnen te zijn.

 De Nieuwsservice Digitaal gaat per direct in.

Een greep uit de Prinsjesdagdossiers van nieuwssites:

 

Meer lesmateriaal?

Bekijk voor meer lesmateriaal ook de Prinsjesdagpagina voor het basisonderwijs van ProDemos, huis voor democratie en rechtsstaat.

Het ministerie van Financiën heeft  verschillende soorten lesmateriaal rond Prinsjesdag, waaronder een digiles, digiquizzen, animaties en een interactieve Miljoenennotaposter.

Prinsjesdag
Als u van deze website gebruikmaakt, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Melding verbergen