Actuele opdracht: het Colosseum wordt gerenoveerd

Deze actuele opdracht over de renovatie van het Colosseum is direct in de les te gebruiken.

Italië gaat opnieuw stevig investeren in het herstel van het Colosseum in Rome. De vloer keert terug in de oude arena.

Bron
NU.nl Zien wat een gladiator zag: Italië wil Colosseum weer een arenavloer geven

Woordenschat
ingewijd – in zijn oude luister herstellen – demonteerbaar – rotatiesysteem

Leerdoel
Ik kan toelichten hoe Rome het Colosseum wil renoveren.

Opdracht 1 – Vlog
Maak een vlog waarin je vertelt over de vroegere functie van het Colosseum en wat de renovatie kan betekenen voor de ervaring van toeristen.
Opdracht 2 – Colosseumquiz
Vat wat je al wist en wat je te weten bent gekomen over geschiedenis en renovatie van het Colosseum samen in een quiz van tien uitdagende meerkeuzevragen. Wissel de quiz daarna uit met een klasgenoot en laat hem of haar de quiz beantwoorden en van feedback voorzien.
Opdracht 3 – Mindmap
Vat wat je al wist en wat je te weten bent gekomen over geschiedenis en renovatie van het Colosseum samen in een mindmap. Zet het onderwerp in het midden en noteer daar omheen informatie over belangrijke deelonderwerpen. Combineer doordacht tekst en tekeningen. Zorg dat de mindmap in één oogopslag een duidelijk beeld geeft van de geschiedenis en renovatieplannen.

 

Differentiëren met Nieuwsservice

Bij deze opdracht kan de gratis Nieuwsservice worden gebruikt om te differentiëren. U kunt u deze opdracht gebruiken met artikelen die leerlingen zoeken op basis van het onderwerp. Of u kunt zelf teksten selecteren van een ander niveau. Leerlingen kunnen de opdracht ook maken aan de hand van die artikelen.

Met de Nieuwsservice kunnen dag- en weekbladen gratis bezorgd worden voor docenten waarmee authentieke bronnen gebruikt kunnen worden in de les.

Over MNM Week

Deze opdracht is gemaakt voor MNM Week. Regelmatig worden actuele opdrachten geplaatst die ook te vinden zijn op www.MNMWeek.nl.

Nieuwsbrief