Nieuws in alle vakken

Leesvaardigheid en leesplezier sterk gedaald

Leesvaardigheid en leesplezier sterk gedaald

De leesvaardigheid van Nederlandse leerlingen is sterk gedaald in vergelijking met andere landen volgens het recent verschenen PISA-onderzoek. Voor het eerst scoren Nederlandse 15-jarigen onder het gemiddelde van de OESO-landen. 

Meer

Nieuws: goed lesmateriaal voor alle vakken

Het nieuws biedt een dagelijkse samenvatting van de wereld om je heen. Het onderwijs bereidt leerlingen voor op de maatschappij. Voor elk vak zijn in het nieuws bronnen te vinden die aansluiten bij de les. Leerlingen die het nieuws volgen hebben een betere algemene ontwikkeling, kunnen beter argumenteren en scoren hoger op burgerschapsvaardigheden. Betekenisvol onderwijs Nieuws motiveert leerlingen en betrekt […]

Meer
Eindexamens in het nieuws

Eindexamens in het nieuws

De eindexamens zijn weer begonnen. Voor het eindexamen Nederlands worden vaak artikelen uit kranten gebruikt. Als leerlingen vroeg in aanraking komen met actualiteiten en nieuwsmedia komt dit ten goede aan de taalvaardigheid.

Meer

‘Traditionele media populair bij jongeren’

Het beeld dat jongeren nog nauwelijks het nieuws volgen via de traditionele media, klopt niet. Papieren kranten en televisiejournaals zijn voor jonge mensen nog altijd belangrijke nieuwsbronnen.

Meer

CITO-onderzoek: leerlingen die kranten lezen, presteren beter

Het lezen van kranten heeft een positief effect op de leerprestaties. Dat blijkt uit het peilingsonderzoek Balans Actief Burgerschap en Sociale integratie van CITO. 

Meer