Actuele opdracht: Slim bekeken

Deze actuele opdracht over TikTok is direct in de les te gebruiken.

De enorme populariteit van sommige TikTok video’s verbaast op het eerste gezicht. Maar wie verder kijkt, ziet de eigenaardigheden die het succes verklaren.

Bron
RTL Nieuws Onbegrijpelijke TikTok-hit: 10 seconden playbacken, 300 miljoen views

Woordenschat
het platform – de interactie – mentaal
Leerdoel
Ik kan het succes van TikTok verklaren.

Opdracht 1 –  Insta post
Je schrijft voor de maker van de tekst een Instagrampost om publiek te interesseren voor de tekst. Schrijf de post en kies een bijpassende foto.

Opdracht 2 – Verslaggever
Treed op als verslaggever. Bespreek het onderwerp kort voor de klas. Geef een gedetailleerd, levendig verslag van de feiten en onduidelijkheden.

Opdracht 3 – Vlog
Vat de tekst samen in een vlog van enkele minuten.

 

Differentiëren met Nieuwsservice

Bij deze opdracht kan de gratis Nieuwsservice worden gebruikt om te differentiëren. U kunt u deze opdracht gebruiken met artikelen die leerlingen zoeken op basis van het onderwerp. Of u kunt zelf teksten selecteren van een ander niveau. Leerlingen kunnen de opdracht ook maken aan de hand van die artikelen.

Met de Nieuwsservice kunnen dag- en weekbladen gratis bezorgd worden voor docenten waarmee authentieke bronnen gebruikt kunnen worden in de les.

Over MNM Week

Deze opdracht is gemaakt voor MNM Week. Regelmatig worden actuele opdrachten geplaatst die ook te vinden zijn op www.MNMWeek.nl.

Nieuwsbrief