AD en regionale kranten ontwikkelen Project Schoolkrant

Het Algemeen Dagblad en de regionale dagbladen van de Persgroep hebben onlangs het Project Schoolkrant gelanceerd. Op dit digitale platform krijgen basisschoolleerlingen hulp bij het maken van een schoolkrant.

Met de Nieuwsservice ontvangen docenten twee weken gratis dagbladen op school.

Het Project Schoolkrant bestaat uit een lespakket van vijf lessen waarmee leerlingen zelf een schoolkrant ontwerpen.
Aan de hand van filmpjes, animaties en tips van journalisten krijgen zij uitleg over de belangrijkste stappen in het samenstellen van een (school)krant: nieuws vinden, interviewen, fotograferen, schrijven en ontwerpen.

Om te testen of leerlingen de lessen hebben begrepen, kunnen zij opdrachten en online quizzen maken. Na afloop stellen zij hun eigen schoolkrant samen met teksten, foto’s en video’s. Docenten kunnen tijdens het project gratis twee weken lang dagbladen op school ontvangen via de Nieuwsservice van Nieuws in de klas.

Naast het lesprogramma biedt Project Schoolkrant klassen de mogelijkheid om een onderwerp aan te dragen voor in een échte krant of een persconferentie met Mark Rutte bij te wonen.

De klassen met de beste schoolkrant in hun regio maken bovendien kans om op 16 oktober voor één dag baas van de krant te zijn.

Project schoolkrant.jpg

Nieuwsbrief