Combinatie-aanbod Nieuws in de klas en Schoolsupport: lessen bij het nieuws over de troonswisseling

Op 27 april begint de meivakantie met de feestelijkheden rond de verjaardag van prins Willem Alexander, Koninginnedag en de troonswisseling. De media zullen bol staan van nieuws over het koningshuis. Nieuws in de klas en uitgeverij Schoolsupport hebben een mooi combinatie-aanbod voor docenten in het primair en voortgezet onderwijs: de Nieuwsservice van Nieuws in de klas met speciale opdrachten van Schoolsupport over de troonswisseling.

Wilt u in uw lessen aandacht besteden aan de berichtgeving over de troonswisseling? Nieuws in de klas en uitgeverij Schoolsupport helpen u daarbij. We bieden u:

  • Gratis maandlicentie voor Nieuws van de Week online van uitgeverij Schoolsupport
    Wekelijks een handvol teksten over de actualiteit op vijf niveaus (leeftijd 8-14 jaar), met filmpjes en opdrachten voor begrijpend lezen/tekstbegrip, woordenschat en spelling. In de week van 22 april verschijnt een special, geheel gewijd aan de troonswisseling. Voor meer informatie, zie Schoolsupport.
  • Gebruik van 15 tot en met 27 april de Nieuwsservice van Nieuws in de klas
    De Nieuwsservice bestaat onder andere uit de Bezorgdienst voor docenten en de Nieuwsmediaportal. Met de Bezorgdienst voor docenten worden kranten en weekbladen op school of bij u thuis bezorgd. Met de Nieuwsmediaportal kunnen u en uw leerlingen de websites van de aangesloten nieuwsmedia bekijken.

Bestel uiterlijk op 5 april de Bezorgdienst voor docenten, dan weet u zeker dat u twee weken voorafgaand aan de troonswisseling het materiaal in uw les kunt gebruiken.
Lees hoe u eenvoudig en kosteloos gebruik kunt maken van de Nieuwsservice van Nieuws in de klas: www.nieuwsindeklas.nl/schoolsupport.

Update: de aanvraagtermijn van 5 april, zodat u de Bezorgdienst voor docenten van 15 april tot en met 27 april zou ontvangen, is verlopen. Als u echter uiterlijk op 12 april een bestelling plaatst bij Nieuws in de klas, dan kunt u alnog van 22 april tot en met 4 mei gebruik maken van de Bezorgdienst van docenten.
Tip: deze periode valt tijdens de Meivakantie. Als de brievenbus van uw school in deze periode niet bereikbaar is, dan kunt u ervoor kiezen de kranten en weekbladen bij u thuis te laten bezorgen.

Over de organisaties

Nieuws in de klas
Nieuws in de klas helpt docenten om nieuwsmedia in hun lesprogramma te verwerken. Gebruik makend van onze Nieuwsservice en lesopdrachten werken zij met hun leerlingen aan taalvaardigheid, mediawijsheid en burgerschap.

Schoolsupport
Uitgeverij Schoolsupport maakt uitgaven voor directeuren, leerkrachten, IB’ers, RT’ers en leerlingen. Deze uitgaven zijn met name bestemd voor basisscholen, speciaal onderwijs, naschoolse opvang en middelbare scholen. Centraal staat altijd dat leerlingen onze uitgaven leerzaam en leuk moeten vinden.

Nieuwsbrief