Cursus Nieuws in de les van E-Wise

Goed onderwijs koppelt de lesstof in de klas met de actuele wereld buiten school.
E-Wise heeft een cursus ‘Nieuws in de les‘ voor leerkrachten ontwikkeld. Het aanbod van Nieuws in de klas komt in de cursus uitgebreid aan bod. Chris van Hall wordt in het online lesmateriaal geïnterviewd als expert en heeft de cursus gereviewd.

E-Wise biedt cursussen op uiteenlopend gebied voor leerkrachten in het po. Nieuws in de les is onlangs toegevoegd. Verschillende manieren om aandacht te besteden aan nieuwseducatie worden behandeld in deze nascholingscursus. Hoe ga je als leerkracht om met schokkend nieuws? Wat zijn journalistieke regels en hoe kun je die zelf toepassen. En hoe gaan leerlingen om met nepnieuws. De cursus is ontwikkeld door Frederike Lems en maakt gebruik van de Nieuwsservice voor docenten en de Nieuwsservice Digitaal.
Meer informatie over het e-learning pakket Nieuws in de les vindt u op de website van E-Wise. De cursus is geaccrediteerd door het lerarenregister.

Onderstaand fragment over schokkend nieuws is een voorbeeld van de online video’s die in het nascholingsmateriaal worden aangeboden.

 

Nieuwsbrief