Dilemma en Nieuws in de klas

Dilemma, de maatschappijleermethode bovenbouw havo/vwo van Malmberg en Nieuws in de klas werken samen om het gebruik van nieuws in het onderwijs te stimuleren. Dilemma maakt opdrachten die aansluiten bij de Nieuwsservice van Nieuws in de klas.
Door actuele opdrachten in de lesstof op te nemen wordt deze meer betekenisvol en raken leerlingen meer gemotiveerd. Met het gebruik van authentieke nieuwsmedia wordt een koppeling gemaakt tussen de klas en de wereld buiten school. Leerlingen werken met onderwerpen die echt en nu relevant zijn.

Actuele opdrachten van Dilemma

Dilemma zal dit schooljaar in de serie actuele opdrachten die zij wekelijks publiceert, regelmatig  opdrachten aanbieden die aansluiten bij het werken met de Nieuwsservice van Nieuws in de klas. Hiermee maakt Dilemma het gericht en zelfstandig gebruik van nieuwsmedia door leerlingen in de les gemakkelijker. Deze opdrachten gaan over een actueel thema, dat naar verwachting langere tijd in het nieuws aanwezig zal zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

– Het nieuwe kabinet (najaar 2017)
– Gemeenteraadsverkiezingen (maart 2018)
– Verantwoordingsdag (mei 2018)

De  leerlingen gaan zelf actief in de media op zoek naar relevante artikelen om gestelde vragen over het thema te beantwoorden.

Vraag de gratis Nieuwsservice Digitaal aan

Om met deze opdrachten te kunnen werken, vraagt u eerst gratis de Nieuwsservice Digitaal aan. Dan krijgen u en uw leerlingen toegang tot Blendle. U kunt ook kosteloos papieren edities bestellen via Nieuws in de klas.

U kunt zelf aangeven welke nieuwstitels u wilt gebruiken. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar Bestel Direct (maak eventueel eerst een account aan)
2. Kies de Nieuwsservice Digitaal (of eventueel de papieren edities, ook kosteloos via de Nieuwsservice)
3. Keuze nieuwstitels: geef aan welke nieuwsmedia u wilt gebruiken
4. Bevestig uw bestelling

U ontvangt per ommegaande couponcodes waarmee u en uw leerlingen gratis 4 weken toegang krijgen tot Blendle voor bepaalde titels.

Bestel nieuwsservice

Nieuwsbrief