Lesmateriaal Europese verkiezingen in het nieuws

Nieuws in de klas heeft lesmateriaal over de Europese verkiezingen. Leerlingen volgen het nieuws over de verkiezingen aan de hand van activerende opdrachten. Ook na de verkiezingen is het lesmateriaal te gebruiken met analyses en de discussies over de ‘poppetjes’.

Met de lessen krijgen de leerlingen een beter beeld wat Europa voor ze betekent. Ook zien de leerlingen dat Europa niet zomaar iets is waar je ‘voor’ of ‘tegen’ bent, maar dat ‘Europa’ op vele verschillende manieren in de samenleving terugkomt.
Om gebruik te maken van het lesmateriaal is het aan te raden om van te voren de Nieuwsservice aan te vragen.

De opdrachten kunnen zowel individueel als in groepjes gemaakt worden. Het lesmateriaal is bestemd voor het voortgezet onderwijs. Docenten kunnen het lesmateriaal als inspiratie gebruiken en indien gewenst aanpassen aan het niveau van hun leerlingen. Binnen het lesmateriaal wordt gebruik gemaakt van diverse werkvormen. Op de pagina van het lesmateriaal wordt ook verwezen naar dossiers rond Europese verkiezingen van diverse nieuwsmedia. Door het inzetten van de verschillende dossiers en nieuwstitels raken leerlingen gewend om gebruik te maken van de pluriformiteit van het nieuwsmedialandschap.

 

Download het lesmateriaal Europese verkiezingen in het nieuws direct.

 

Nieuwsbrief