Lesbundel Verkiezingen in het nieuws 2012

Nieuws in de klas brengt een volledig herziene lesbundel uit: Verkiezingen in het nieuws 2012 (VO). Onderwerpen die aan bod komen zijn ondermeer: standpunten, campagne, politieke persoonlijkheden, peilingen, debat in het nieuws en verkiezingstaal. Aan de hand van de nieuwsmedia verdiepen leerlingen zich in actuele politieke thema’s en leren zij kritisch te kijken naar de berichtgeving hierover.

Veel opdrachten verwijzen naar actuele berichtgeving; u kunt nieuwsmedia gebruiken door deze aan te vragen via onze Nieuwsservice. Met de Nieuwsservice en de lesbundels ondersteunt Nieuws in de klas docenten om de taalvaardigheid, mediawijsheid en burgerschap van hun leerlingen te vergroten. Naast Verkiezingen in het nieuws 2012 zal op 28 augustus de lesbundel Prinsjesdag verschijnen voor zowel PO als VO.

Tip: Wilt u nieuwsmedia al in de week voorafgaand aan de verkiezingen gebruiken? Vraag dan vóór 26 augustus de Nieuwsservice aan. U kunt daarbij kiezen voor gespreide bezorging, zodat u en/of uw leerlingen niet alleen tijdens de verkiezingen de berichtgeving hierover volgen, maar het hele jaar door verschillende nieuwsmedia volgen. Zie de Nieuwsservice.

Verkiezingen in het nieuws 2012 is vanaf nu gratis te downloaden

 

Verkiezingen-in-het-nieuws-cover.gif

Nieuwsbrief