Lesbundel Amerikaanse verkiezingen in het nieuws

Met het lesmateriaal Amerikaanse verkiezingen in het nieuws leren leerlingen over de politiek in de Verenigde Staten aan de hand van de berichtgeving in het nieuws. De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden plaats op 3 november 2020.


De verkiezingsstrijd tussen Trump en Biden is volop in het nieuws. Met de lesopdrachten en actuele nieuwsmedia kunt u de Amerikaanse verkiezingen in uw lessen behandelen. Het lesmateriaal is geschikt voor het voortgezet onderwijs.

Het lesmateriaal laat leerlingen zoeken in het nieuws en de berichtgeving gebruiken bij opdrachten over de verkiezingen. Ze leren daarmee de kandidaten kennen en leren over het Amerikaanse politieke systeem en de rol van de media. Nepnieuws en framing spelen ook een rol in deze verkiezingen. Deze onderwerpen zijn opgenomen in aparte hoofdstukken. Er zijn aanvullende opdrachten opgenomen waarmee docenten een debat of quiz kunnen organiseren.

U kunt het lesmateriaal hier downloaden: Amerikaanse verkiezingen in het nieuws.

Bij het lesmateriaal kunt u nieuwsmedia gebruiken. U kunt kosteloos nieuwsmedia aanvragen met de Nieuwsservice voor het onderwijs.

Dossiers van nieuwsmedia over de verkiezingen

De nieuwstitels hebben speciale dossiers over de Amerikaanse verkiezingen die gebruikt kunnen worden in de les. Via onderstaande links kunt de dossiers raadplegen.

NRC
Trouw
Telegraaf
AD
Volkskrant
Parool
Vrij Nederland
Reformatorisch dagblad
BNR
RTL Nieuws
NU.nl

Niveau
Trefwoorden
Tijdsbesteding
n.v.t.
Krant nodig
twee of meer

Nieuwsbrief