Lesmateriaal Prinsjesdag

Hier vindt u vanaf 17 augustus het nieuwe lesmateriaal voor Prinsjesdag 2020. Bestel nu alvast de Nieuwsservice zodat u dag- en weekbladen ontvangt die u kunt gebruiken bij het lesmateriaal.

Prinsjesdag is een goed moment om het nieuws in de klas te halen. De les wordt betekenisvoller als u de berichtgeving over de Rijksbegroting, de troonrede, de rol van koning en kabinet in de les bespreekt. Het lesmateriaal is een update van het lesmateriaal van vorig jaar. U kunt hier het lesmateriaal van Prinsjesdag 2019 downloaden.

Nieuws in de klas heeft lespakketten op twee niveau’s om het nieuws rondom Prinsjesdag te behandelen:

Prinsjesdag in het nieuws 2019 po

Prinsjesdag in het nieuws 2019 vo

Hierin vindt u diverse opdrachten waarmee uw leerlingen aan de slag kunnen. Om deze goed te kunnen maken, is het belangrijk dat de leerlingen actuele nieuwsmedia tot hun beschikking hebben, bijvoorbeeld over de formatie.

Let op: Docenten kunnen kosteloos nieuwstitels op papier laten bezorgen via de Nieuwsservice, die moeten uiterlijk 6 september 2020 worden aangevraagd. Dit geldt ook voor het aanvragen van de Nieuwsservice Digitaal

Een greep uit de Prinsjesdagdossiers van nieuwssites:

Meer lesmateriaal?

Kijk voor meer lesmateriaal ook in de database van ProDemos, huis voor democratie en rechtsstaat. U kunt in de database zoeken op ‘Prinsjesdag’.

Het ministerie van Financiën heeft verschillende soorten lesmateriaal rond Prinsjesdag, waaronder een digiles, digiquizzen, animaties en een interactieve Miljoenennotaposter.

Nieuwsbrief