Lesmateriaal Prinsjesdag

UPDATE: Rectificatie Nieuw lesmateriaal Prinsjesdag geplaatst 3 oktober.

Hier vindt u het nieuwe lesmateriaal voor Prinsjesdag van 2021. Prinsjesdag is een goed moment om het nieuws in de klas te halen. De les wordt betekenisvoller als u de berichtgeving over de Rijksbegroting, de troonrede, de rol van koning en kabinet in de les bespreekt.

Nieuws in de klas heeft lespakketten op twee niveau’s om het nieuws rondom Prinsjesdag te behandelen:

 

Prinsjesdag in het nieuws 2021 po

Prinsjesdag in het nieuws 2021 vo

Hierin vindt u diverse opdrachten waarmee uw leerlingen aan de slag kunnen. Om deze goed te kunnen maken, is het belangrijk dat de leerlingen actuele nieuwsmedia tot hun beschikking hebben.

Docenten kunnen kosteloos nieuwstitels op papier of digitaal gebruiken via de Nieuwsservice.
Bestellingen daarvoor moeten uiterlijk 6 september 2020 geplaatst zijn. U kunt ook gebruik maken van open nieuwsbronnen.

Een greep uit de Prinsjesdagdossiers van nieuwssites:

Meer lesmateriaal?

Op www.derdekamer.nl/ van ProDemos vind u meer informatie over hoe de democratie werkt. Bij dit lesmateriaal hoort ook een filmpje over ‘Wat is Prinsjesdag’ en een filmpje over ‘Wat zit er in het koffertje’. Kijk voor meer lesmateriaal ook in de database van ProDemos. U kunt in de database zoeken op ‘Prinsjesdag’.

Het ministerie van Financiën heeft verschillende soorten lesmateriaal rond Prinsjesdag, waaronder een digiles, digiquizzen, animaties en een interactieve Miljoenennotaposter.

Nieuwsbrief