Prinsjesdag

Update: vanaf 20 augustus kunt u hier het lesmateriaal voor Prinsjesdag 2018 downloaden. Tot die tijd is het lesmateriaal van 2017 beschikbaar.

 

Hier kunt u het gratis lesmateriaal rond Prinsjesdag downloaden. Prinsjesdag is een goed moment om het nieuws in de klas te halen. De les wordt betekenisvoller als u de berichtgeving over de Rijksbegroting, de troonrede, de rol van koning en kabinet in de les bespreekt.

Nieuws in de klas heeft twee lespakketten ontwikkeld om het nieuws rondom Prinsjesdag te behandelen:

Hierin vindt u diverse opdrachten waarmee uw leerlingen aan de slag kunnen. Om deze goed te kunnen maken, is het belangrijk dat de leerlingen actuele nieuwsmedia tot hun beschikking hebben, bijvoorbeeld over de formatie.

Let op: Docenten kunnen kosteloos nieuwstitels op papier laten bezorgen via de Nieuwsservice maar die moeten wel uiterlijk 10 september 2017 worden aangevraagd.

De Nieuwsservice Digitaal waarbij nieuwstitel kosteloos via Blendle gebruikt kunnen worden gaat per direct in.

Een greep uit de Prinsjesdagdossiers van nieuwssites:

Meer lesmateriaal?

Bekijk voor meer lesmateriaal ook de Prinsjesdagpagina voor het basisonderwijs van ProDemos, huis voor democratie en rechtsstaat.

Het ministerie van Financiën heeft  verschillende soorten lesmateriaal rond Prinsjesdag, waaronder een digiles, digiquizzen, animaties en een interactieve Miljoenennotaposter.

Tijdsbesteding
n.v.t.
Krant nodig
twee of meer

Nieuwsbrief