Feedback

In de Roadshow Persvrijheid debatteren leerlingen van het voortgezet onderwijs met journalisten over persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting.

Leerlingen bereiden zich voor op het bezoek van de journalist met lesmateriaal dat is ontwikkeld door Nieuws in de klas. Daarbij ontvangen zij via de Nieuwsservice twee weken lang dag- en weekbladen. Het lesmateriaal is ook los te gebruiken, zonder dit te koppelen aan het bezoek van een journalist.

Discussie over persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting

De aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo heeft de maatschappelijke discussie over vrijheid van meningsuiting en persvrijheid aangewakkerd.

Docenten op het voortgezet onderwijs worstelen met de vraag hoe ze deze onderwerpen in de les kunnen behandelen. Want wat is nieuws en door wie wordt dat bepaald? Hoe is vrijheid van meningsuiting geregeld in Nederland?

Lesmethode en leerdoelen

De Roadshow ontwikkelde voor docenten en onderwijsspecialisten een methode om met jongeren in gesprek te gaan. De lessen sluiten aan op programma's voor mediawijsheid en burgerschap.

Sponsors

De Roadshow Persvrijheid wordt gesteund door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en het Ministerie van SZW.

Roadshow Persvrijheid
Als u van deze website gebruikmaakt, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Melding verbergen