Actuele opdracht: China wapent zich tegen het coronavirus

Juist nu het Chinese nieuwjaar gevierd gaat worden, gaat China op slot. Ook binnen het land reizen kan vrijwel niet, want China wil een grote uitbraak van het coronavirus boven alles voorkomen. Lees hoe China zich klaarmaakt in het artikel China wil binnen tien dagen nieuw ziekenhuis vanwege besmettelijke coronavirus.

Woordenschat 
▢ potentieel
▢ het epicentrum
▢ de quarantaine
▢ annuleren
▢ hermetisch

Leerdoel
▢ Ik kan de belangrijkste voorzorgsmaatregelen in China noemen en de gevolgen ervan toelichten

Opdracht
Bespreek aan de hand van de volgende begrippen wat China onderneemt tegen het virus en wat de gevolgen van de maatregelen zijn.

  • ziekenhuis
  • reisbureaus
  • arrest
  • sociale onrust
  • openbaar vervoer
  • bedrijven

Differentiëren met Nieuwsservice

Bij deze opdracht kan de gratis Nieuwsservice worden gebruikt om te differentiëren. U kunt deze opdracht ook gebruiken met artikelen die leerlingen zoeken op basis van het onderwerp. Of u kunt zelf teksten selecteren van een ander niveau. Leerlingen kunnen de opdracht ook maken aan de hand van die artikelen.

Met de Nieuwsservice kunnen dag- en weekbladen gratis bezorgd worden voor docenten waarmee authentieke bronnen gebruikt kunnen worden in de les.

Over MNM Week

Deze opdracht is gemaakt voor MNM Week. Regelmatig worden actuele opdrachten geplaatst die ook te vinden zijn op www.MNMWeek.nl.

Type opdracht
Tijdsbesteding
20-40 min.
In samenwerking met
MNMWeek

Nieuwsbrief