Actuele opdracht Hitteplan: Nederland houdt het hoofd koel

Deze actuele opdracht over het hitteplan is direct in de les te gebruiken.

Met een veranderend klimaat en steeds ouder wordende bevolking stelde Nederland na 2006 een hitteplan in. Bij voorspelde extreme warmte wordt het van kracht. Ook voor deze week geldt het plan. Lees meer over de maatregelen in het artikel Wat houdt het ‘levensreddende’ Nationaal Hitteplan precies in?

Woordenschat
▢ het hitteplan
▢ chronisch
▢ de zorginstantie
▢ wapenen

Leerdoel
▢ Ik kan de belangrijkste informatie uit een bron selecteren
▢ Ik kan de informatie heel visueel en heel duidelijk presenteren

Opdracht
1. Selecteer de belangrijkste informatie. Kies met name informatie over wat gevolgen van de hitte zijn en wat goede (voorzorgs)maatregelen zijn.
2. Ontwerp een infographic die heel visueel is en de kern van de informatie in één blik laat zien. Voer het ontwerp uit op A4- of A3-formaat.

Differentiëren met Nieuwsservice

Bij deze opdracht kan de gratis Nieuwsservice worden gebruikt om te differentiëren. U kunt u deze opdracht gebruiken met artikelen die leerlingen zoeken in het nieuws op basis van eigen interesse. Of u kunt zelf teksten selecteren van een ander niveau. Leerlingen kunnen dan een aantal moeilijke woorden uit de tekst selecteren om te omschrijven.

Met de Nieuwsservice kunnen dag- en weekbladen gratisbezorgd worden voor docenten waarmee authentieke bronnen gebruikt kunnen worden in de les.

Over MNM Week:

Deze opdracht is gemaakt door Pieter Snel van MNM Week. Regelmatig worden actuele opdrachten geplaatst die ook te vinden zijn op www.MNMWeek.nl.

Trefwoorden
Tijdsbesteding
20-30 min.
In samenwerking met
Pieter Snel

Nieuwsbrief