Actuele opdracht: Klaar met hiv

Deze actuele opdracht is direct in de les te gebruiken.

Onderzoekers in Gent brachten belangrijk nieuws over hiv-genezing. Ze hebben een belangrijke stap gezet om het virus helemaal uit het lichaam te kunnen verbannen. Lees meer over hun onderzoek in het artikel Genezing hiv stap dichterbij: wetenschappers bereiken doorbraak

Woordenschat
▢ het restvirus
▢ de immuuncel
▢ de aidsremmer
▢ chronisch

Leerdoel
▢ Ik kan de ontdekking van de hiv-onderzoekers kort toelichten

Opdracht
Versla het nieuws voor tv. Lees het nieuwsbericht en schrijf een tekst van enkele zinnen. Draag de tekst in tweetallen aan elkaar voor, als een nieuwslezer of verslaggever. Luister goed naar elkaar of het nieuwsbericht voldoende wordt samengevat. Geef elkaar feedback over de inhoud.

Differentiëren met Nieuwsservice

Bij deze opdracht kan de gratis Nieuwsservice worden gebruikt om te differentiëren. U kunt u deze opdracht gebruiken met artikelen die leerlingen zoeken in het nieuws op basis van eigen interesse. Of u kunt zelf teksten selecteren van een ander niveau. Leerlingen kunnen de opdracht ook maken aan de hand van die artikelen.

Met de Nieuwsservice kunnen dag- en weekbladen gratis bezorgd worden voor docenten waarmee authentieke bronnen gebruikt kunnen worden in de les.

Over MNM Week

Deze opdracht is gemaakt door Pieter Snel van MNM Week. Regelmatig worden actuele opdrachten geplaatst die ook te vinden zijn op www.MNMWeek.nl.

Type opdracht
Tijdsbesteding
20-30 min.
In samenwerking met
MNM Week

Nieuwsbrief