Actuele opdracht: Voet op Noord-Koreaanse bodem

Deze actuele opdracht is direct in de les te gebruiken.

President Trump zette begin deze week als eerste Amerikaanse president voet op Noord-Koreaanse bodem. Hij sprak zich positief uit over de vorderingen die VS en Nood-Korea boeken in hun toenadering. Maar anderen zetten vraagtekens bij al zijn lovende woorden. Wat is nu werkelijk bereikt? Lees meer over de ontmoeting in het artikel Trump zet voet op Noord-Koreaanse bodem als eerste president ooit.

Leerdoel
▢ Ik kan (met behulp van een bron) een korte toelichting geven bij een tekening of cartoon

Opdracht
Kies in deze collectie vijf cartoons uit en leg ze uit aan de hand van het artikel. Zorg voor een concrete, beknopte uitleg. Presenteer ze daarna en licht ze toe aan een klasgenoot of de klas.

Differentiëren met Nieuwsservice

Bij deze opdracht kan de gratis Nieuwsservice worden gebruikt om te differentiëren. U kunt u deze opdracht gebruiken met artikelen die leerlingen zoeken in het nieuws op basis van eigen interesse. Of u kunt zelf teksten selecteren van een ander niveau. Leerlingen kunnen dan een aantal moeilijke woorden uit de tekst selecteren om te omschrijven.

Met de Nieuwsservice kunnen dag- en weekbladen gratis bezorgd worden voor docenten waarmee authentieke bronnen gebruikt kunnen worden in de les.

Meer opdrachten maken met cartoons? Kies dan voor het lespakket Cartoons in het nieuws.

Over MNM Week:

Deze opdracht is gemaakt door Pieter Snel van MNM Week. Regelmatig worden actuele opdrachten geplaatst die ook te vinden zijn op www.MNMWeek.nl.

Tijdsbesteding
10-30 min.
In samenwerking met
Pieter Snel

Nieuwsbrief