Actuele opdracht: Corona Beu

De gevolgen van corona-regels en -maatregelen zijn voor iedereen groot. Voor jongeren legt het hun sociale leven voor een flink deel stil. Een paar jongeren vertellen hoe zij de crisis beleven.
 
Bron 

NRC Hoe is het om een tiener te zijn tijdens de coronacrisis?

Woordenschat
mentale – gediagnosticeerde – adolescent – deprimerend – laagdrempelige – koffiedik kijken

Leerdoel
Ik kan belangrijke gevolgen van de coronacrisis voor jongeren benoemen.

Opdracht 1 – Expert
Vat kort samen en wissel daarna met een klasgenoot uit wat de expert Jelle Jolles over de gevolgen vertelt.

Opdracht 2 – Jongeren
Kies een van de interviews met de jongeren en vat kort de gevolgen samen die worden genoemd. Vergelijk het beeld dat de geïnterviewde geeft met hoe jij de gevolgen zelf beleeft.

Opdracht 3 – Tips

Werk bij deze opdracht samen met 2-3 klasgenoten. Verzamel tips uit de tekst en uit eigen ervaring over hoe je het beste kunt omgaan met de coronacrisis. Presenteer de beste tips in een vorm naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan een post, een vlog of een commercial.

Differentiëren met Nieuwsservice

Bij deze opdracht kan de gratis Nieuwsservice worden gebruikt om te differentiëren. U kunt u deze opdracht gebruiken met artikelen die leerlingen zoeken in het nieuws op basis van eigen interesse. Of u kunt zelf teksten selecteren van een ander niveau. Leerlingen kunnen dan een aantal moeilijke woorden uit de tekst selecteren om te omschrijven.

Met de Nieuwsservice kunnen dag- en weekbladen gratis bezorgd worden voor docenten waarmee authentieke bronnen gebruikt kunnen worden in de les.

Over MNM Week

Deze opdracht is gemaakt door Pieter Snel van MNM Week. Regelmatig worden actuele opdrachten geplaatst die ook te vinden zijn op www.MNMWeek.nl.

Niveau
Tijdsbesteding
30-50 min.
Krant nodig
twee of meer

Nieuwsbrief