Actuele opdracht: De laser wordt het nieuwe wapen, ongetwijfeld

Deze actuele opdracht over laserwapens is direct in de les te gebruiken.

Wetenschappers die lasertoepassingen verbeteren, weten het zeker. De laser gaat snel zijn intrede doen als wapen. De nauwkeurigheid en de te behalen afstanden zijn ongekend. Dus het gebruik kan niet uitblijven. Lees het artikel Kogel is verleden tijd: het laserwapen verovert het slagveld.

Woordenschat
▢ het fregat
▢ toxisch
▢ de reststof
▢ operationeel

Leerdoel
▢ Ik kan een tekst samenvatten in enkele deelvragen

Opdracht
Vat de tekst samen in 5 FAQ´s (veelgestelde vragen). Geef bij elke vraag kort maar nauwkeurig het antwoord. Zorg dat je met je 5 FAQ´s goed de kern van de tekst bespreekt.

Differentiëren met Nieuwsservice

Bij deze opdracht kan de gratis Nieuwsservice worden gebruikt om te differentiëren. U kunt u deze opdracht gebruiken met artikelen die leerlingen zoeken in het nieuws op basis van eigen interesse. Of u kunt zelf teksten selecteren van een ander niveau. Leerlingen kunnen dan een aantal moeilijke woorden uit de tekst selecteren om te omschrijven.

Met de Nieuwsservice kunnen dag- en weekbladen gratis bezorgd worden voor docenten waarmee authentieke bronnen gebruikt kunnen worden in de les.

Over MNM Week:

Deze opdracht is gemaakt door Pieter Snel van MNM Week. Regelmatig worden actuele opdrachten geplaatst die ook te vinden zijn op www.MNMWeek.nl.

Tijdsbesteding
10-30 min.
In samenwerking met
Pieter Snel

Nieuwsbrief