Actuele opdracht: Opzienbarende kunst

Onlangs waren er twee berichten over opvallende kunst in het nieuws. Kunstenaars die een statement willen maken en dat op een bijzondere manier doen.

Bron
RTL Nieuws 
Kunstwerk ‘verdrinkende vrouw’ trekt aandacht in Bilbao
AD Kunstenaar int 70.000 euro, levert leeg doek en vlucht ‘in naam van de kunst’

 

Woordenschat

realistische kunst – ongemak – reproduceren – oplevering – concept – kapitalisme – voor ogen hebben – dispuut – contractuele verplichtingen –
Leerdoel 
Ik kan kort de bedoeling van de kunstenaars toelichten.
 
Opdracht 1 – Commentaar
Schrijf een kort commentaar op een van beide werken. Doe dat vanuit het perspectief van een toeschouwer. Je hebt het kunstwerk met eigen ogen gezien en doet nu in een blog of een nieuwsbericht verslag en geeft je eigen kijk op het werk. Schrijf een tekst van (minimaal) drie alinea’s.
Opdracht 2 – Storytelling
Stel dat de afbeelding van de verdrinkende vrouw of het lege doek (kies een van beide) deel uitmaakten van een verhaal. Hoe zouden de eerste en de derde afbeelding er dan uit zien? Vertel wat er op de eerste, tweede en derde afbeelding te zien is en vertel zo het verhaal van de verdrinkende vrouw of het lege doek. Laat je verbeelding de vrije loop.

Differentiëren met Nieuwsservice

Bij deze opdracht kan de gratis Nieuwsservice worden gebruikt om te differentiëren. U kunt u deze opdracht gebruiken met artikelen die leerlingen zoeken op basis van het onderwerp. Of u kunt zelf teksten selecteren van een ander niveau. Leerlingen kunnen de opdracht ook maken aan de hand van die artikelen.

Met de Nieuwsservice kunnen dag- en weekbladen gratis bezorgd worden voor docenten waarmee authentieke bronnen gebruikt kunnen worden in de les.

Over MNM Week

Deze opdracht is gemaakt voor MNM Week. Regelmatig worden actuele opdrachten geplaatst die ook te vinden zijn op www.MNMWeek.nl.

Tijdsbesteding
n.v.t.
Krant nodig
twee of meer

Nieuwsbrief