Mediamasters 2017/2018 geopend

Leraren van groep 7 en 8 kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor MediaMasters 2017/2018. Nieuws in de klas levert sinds de start van MediaMasters opdrachten voor de crossmediale game.

Aangemelde klassen strijden met elkaar om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. Daarnaast ontvangt iedere klas na afloop een MediaMastersdiploma.

MediaMasters bestaat voor schooljaar 2017/2018 uit twee onderdelen: de Game en de Club. De MediaMasters game wordt gespeeld in de week van de mediawijsheid 17 t/m 24 november 2017. Gedurende vijf speel dagen worden leerlingen uitgedaagd om de hoofdrolspelers uit de game te helpen en MediaMissies op te lossen die te maken hebben met mediawijsheid. Een klas die lid is van de MediaMasters Club heeft het hele jaar toegang tot extra Mediamissies en opdrachten. Inmiddels zijn er diverse thema’s van de MediaMasters Club beschikbaar zoals beeldvorming, nepnieuws en gaming. Voor de opdrachten die Nieuws in de klas levert kan er gebruik gemaakt worden van de gratis Nieuwsservice voor docenten en de Nieuwsservice Digitaal.

 

Nieuwsbrief