Nederlandse nieuwsmedia winnen internationale prijzen

7Days heeft de eerste prijs gewonnen met de app ‘7Days nieuws’ in de categorie Digital First van de World Young Reader Prize. Nu.nl heeft de tweede prijs gewonnen met een samenwerking van bloggers en journalisten voor de eindexamens in de categorie Editorial. De World Young Reader Prize gaat naar nieuwsbedrijven die op een vernieuwende manier jongeren betrekken bij het nieuws. De prijs wordt uitgereikt door WAN IFRA, de World Association of Newspapers and News Publishers.

De hoofdprijs ging naar R.AGE, het nieuwsplatform voor jongeren van The Star in Maleisië voor haar innovatieve journalistieke aanpak en de betrokkenheid van jongeren.

De app ‘7Days nieuws’ van Young & Connected biedt tieners dagelijks zeven artikelen met het “belangrijkste nieuws, nuttige uitlegverhalen en tips” . Uit onderzoek blijkt dat gebruikers vaak niet veel tijd nemen om het nieuws bij te houden of er zelf actief op zoek naar te gaan. Het app-team selecteert relevante content in een taal en stijl die past bij de doelgroep. De jury zegt hierover: “We hielden echt van deze insteek: een toegewijde redactie deed met minimale kosten onderzoek en leverde een dienst die tieners willen.”
Nu.nl deed samen met bloggers van Scholieren.com verslag van de eindexamens en vergrootte daarmee zijn bereik. Bovendien gaf het een frisse kijk op verhalen over de eindexamens, aldus de jury.

De WAN-IFRA verdedigt en bevordert persvrijheid, mediawijsheid, kwalitatief hoogstaande journalistiek en redactionele integriteit.

Nieuwsbrief