Overzicht vermeldingen uitslag Scholierenpeiling in nieuwsmedia

PERSBERICHT// Scholieren kiezen ‘Discussie over Zwarte Piet’ tot hét nieuws van 2013

Amsterdam, 30 januari 2014 – De uitkomst van de Jaarlijkse Scholierenpeiling van Nieuws in de klas is bekend. ‘Discussie over Zwarte Piet’ is door scholieren verkozen tot nieuwsgebeurtenis van 2013. ‘Selfie’ bestempelden zij als nieuwswoord van het jaar. Belangrijkste nieuwspersoon van 2013 is volgens de leerlingen Nelson Mandela. Bijna 1600 leerlingen uit heel Nederland hebben deelgenomen aan de peiling.

Nieuws in de klas stelde een jaaroverzicht op van 30 gebeurtenissen, 30 persoonlijkheden en 30 nieuwswoorden die in 2013 veelvuldig in het nieuws waren. Dit overzicht is verspreid onder alle docenten uit het primair onderwijs (PO) en het voortgezet onderwijs (VO) die in het afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van de diensten van Nieuws in de klas. Zij stelden met hun leerlingen in de drie categorieën klassikaal een top-3 samen. Op basis van alle inzendingen stelde Nieuws in de klas vervolgens de landelijke einduitslag vast.
Lees het volledige persbericht

De uitslag is gisteren verspreid en is direct veel opgepikt door verschillende nieuwsmedia. Zie hieronder het overzicht:

AD
BN DeStem
Brabants Dagblad
Eindhovens Dagblad
De Gelderlander
Nederlands Dagblad
Het Parool
PZC
het Reformatorisch Dagblad
RTL Nieuws
de Stentor
De Telegraaf
Trouw
De Twentsche Courant Tubantia
de Volkskrant

Mocht u zelf nog andere vermeldingen van de uitslag tegenkomen, zou deze dan willen mailen aan info@nieuwsindeklas.nl

Nieuwsbrief