Schrijfwedstrijd 2024 van start!

Achter de schermen is er al lang aan gewerkt, maar vanaf vandaag is het dan eindelijk zover! Samen met toonaangevende journalisten en nieuwstitels organiseert Nieuws in de klas voor de derde keer een Schrijfwedstrijd.

In deze competitie worden leerlingen van het PO en VO uitgedaagd: of het nu gaat over het milieu, geloof, vluchtelingen of het nieuwe kabinet, AI of gender-issues, alle meningen zijn welkom.

Daarmee daagt Nieuws in de klas leerlingen uit actief aan de slag om een eigen visie op maatschappelijke ontwikkelingen te formuleren. Een enthousiaste jury van journalisten kiest de beste brieven, en die komen dan ook echt in een landelijke of regionale nieuwstitel.

Bovendien wordt de competitie ondersteund door een lesprogramma, waarbij leerlingen leren hoe je effectief je argumenten kunt uitdrukken in een geschreven opinie. In de opdrachten leren ze het verschil tussen een (hoofdredactioneel)commentaar, column en ingezonden brief.

Ook leren ze welk belang ingezonden brieven hebben in het democratisch besluitvormingsproces, en hoe je mening door kan werken tot in het hart van de democratie. 

Op een participerende, inspirerende, maar vooral leuke manier probeert Nieuws in de klas met deze competitie bij te dragen aan vaardigheden op het gebied van democratische participatie, meningsvorming, schrijven en kennis over de journalistiek.

Kijk snel op de wedstrijdpagina en doe mee!

Nieuwsbrief