Schrijfwedstrijd Nieuws in de klas van start

Achter de schermen is er al lang aan gewerkt, maar vanaf vandaag is het dan eindelijk zover! Samen met toonaangevende journalisten en nieuwstitels organiseert Nieuws in de klas voor de tweede keer een Schrijfwedstrijd in aanloop naar de verkiezingen. Iedere start van het schooljaar worden leerlingen uitgedaagd: wie schrijft de meest overtuigende, best onderbouwde, scherpste of meeslepende opinie over een maatschappelijk onderwerp dat nu speelt? Of het nu gaat over het milieu, geloof, vluchtelingen of de CO2-problematiek, AI of gender-issues, alle meningen zijn welkom. De meest inspirerende brieven worden daadwerkelijk gepubliceerd in een landelijke nieuwstitels, en een jury kiest jaarlijks een winnaar.  

De competitie wordt ondersteund door een lesprogramma, waarbij leerlingen leren hoe je effectief je argumenten kunt uitdrukken in een geschreven opinie. Ook leren leerlingen welk belang ingezonden brieven hebben in het democratisch besluitvormingsproces, en hoe je mening door kan werken tot in het hart van de democratie. 

Op een participerende, inspirerende, maar vooral leuke manier probeert Nieuws in de klas met deze competitie bij te dragen aan vaardigheden op het gebied van democratische participatie, meningsvorming, schrijven en kennis over de journalistiek.

Kijk snel op de wedstrijdpagina en doe mee!

Nieuwsbrief