Schrijfwedstrijd Prinsjesdag

Nieuws in de klas introduceert de jaarlijkse ‘Nieuws in de klas Award’. Iedere start van het schooljaar worden leerlingen uitgedaagd: wie schrijft de meest overtuigende, best onderbouwde, scherpste of meeslepende opinie over een maatschappelijk onderwerp dat nu speelt? Of het nu gaat over boerenprotesten, de oorlog in Oekraïne, gender-issues, pesten op school of bitcoins, alle meningen zijn welkom. De meest inspirerende brieven worden daadwerkelijk gepubliceerd in een landelijke nieuwstitels, en een jury kiest jaarlijks een winnaar.  

Dit jaar daagt ‘Nieuws in de klas Award’ jongeren rondom Prinsjesdag uit om een eigen visie op maatschappelijke ontwikkelingen te formuleren. 

De competitie wordt ondersteund door een interactief lesprogramma, waarbij leerlingen leren hoe je effectief je argumenten kunt uitdrukken in een geschreven opinie. Ook leren leerlingen welk belang ingezonden brieven hebben in het democratisch besluitvormingsproces, en hoe je mening door kan werken tot in het hart van de democratie. 

Op een participerende, inspirerende, maar vooral leuke manier probeert Nieuws in de klas met deze competitie bij te dragen aan vaardigheden op het gebied van democratische participatie, meningsvorming, schrijven en kennis over de journalistiek.

Interesse? Stuur een mail naar info@nieuwsindeklas.nlNieuwsbrief