Schrijfwedstrijd van Nieuws in de klas van start

Nieuws in de klas begint het schooljaar met een gloednieuw initiatief: de jaarlijkse ‘Nieuws in de klas Award’. In deze competitie, waaraan prominente journalisten en nieuwstitels hun medewerking verlenen, worden leerlingen uitgedaagd: wie schrijft de meest overtuigende, best onderbouwde of scherpste opinie over een actueel maatschappelijk onderwerp? Of het nu gaat over boerenprotesten, de oorlog in Oekraïne, gender-issues, pesten op school of bitcoins, alle meningen zijn welkom.

Een prominente jury kiest jaarlijks de winnaar van de schrijfwedstrijd waarbij de meest inspirerende brieven ook gepubliceerd worden in de landelijke nieuwstitels. Daarmee daagt ‘Nieuws in de klas Award’ jongeren rondom Prinsjesdag uit om een eigen visie op maatschappelijke ontwikkelingen te formuleren.

Op een speciale wedstrijdpagina is alle informatie over de deelname aan de competitie, de jury, de prijzen, het lesmateriaal en deelnemende nieuwstitels gebundeld. Deze is te vinden op www.nieuwsindeklas.nl/schrijfwedstrijd

Nieuwsbrief