Sterke groei aanvragen Nieuwsservice

Het aantal aanvragen voor dag- en weekbladen via de Nieuwsservice van Nieuws in de klas is in 2013 met 47 procent gestegen. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2013. In totaal zijn er via de Nieuwsservice bijna 600.000 dag- en weekbladen verspreid in het onderwijs. De Nieuwsservice is in 2013 uitgebreid met de nieuwe leden ANP, BNR Nieuwsradio, 7Days, Metro, NU.nl, Kidsweek en Vrij Nederland. Met behulp van de Nieuwsservice en lesmaterialen van Nieuws in de klas werken docenten met hun leerlingen aan taalvaardigheid, mediawijsheid en burgerschap.

In 2013 heeft Nieuws in de klas nieuwe docentenhandleidingen gepubliceerd. In deze handleidingen wordt beschreven hoe de Nieuwsservice bijdraagt aan de kerndoelen en eindtermen in het onderwijs. Nieuws in de klas werkt samen met leermiddelenontwikkelaars en educatieve uitgevers. In samenwerking met Codename Future is het lespakket informatievaardigheden ontwikkeld. Met educatieve uitgevers KlasseTV en Teachers in Media is Nieuws in de klas het project NieuwsMakers gestart.

Kennis delen
Nieuws in de klas verzamelt en verspreidt actief praktijkvoorbeelden van docenten die het nieuws in hun lessen gebruiken. Lesmaterialen en lestips krijgen een plek op de website en worden via social media gedeeld. Zo inspireren docenten elkaar met praktische voorbeelden van het gebruik van actualiteit in het onderwijs.

Lees het jaarverslag over 2013. Nieuws in de klas is het educatieplatform van NDP Nieuwsmedia. Het jaarverslag van Nieuws in de klas is onderdeel van het jaarverslag van NDP Nieuwsmedia.

Nieuwsbrief