Stijging aanvragen Nieuwsservice

Het aantal aanvragen voor dag- en weekbladen via de Nieuwsservice van Nieuws in de klas is in 2014 met 9 procent gestegen. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2014. Met name de Bezorgdienst voor leerlingen is veel aangevraagd: meer dan 11.000 keer. Dit is een stijging van 47 procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal zijn er via de Nieuwsservice bijna 650.000 dag- en weekbladen verspreid in het onderwijs. Om het gebruik van actualiteit in het onderwijs te stimuleren, biedt Nieuws in de klas lesmateriaal aan voor het primair en voortgezet onderwijs.

Daarnaast werkt Nieuws in de klas samen met verschillende educatieve organisaties en uitgevers. Met KlasseTV en Teachers in Media is in 2014 NieuwsMakers ontwikkeld: een multimediale tool (de Nieuwstool) voor het po en vo waarmee leerlingen kritisch leren kijken naar nieuwsmedia. Met Codename Future lanceerde Nieuws in de klas het lespakket Informatievaardigheden. Leerlingen leren hiermee effectief en efficiënt online informatie te zoeken, vinden, interpreteren en verwerken.

Nieuws in de klas is het educatieplatform van NDP Nieuwsmedia. Het jaarverslag van Nieuws in de klas is onderdeel van het jaarverslag van NDP Nieuwsmedia en geeft een overzicht van de ontwikkelingen en resultaten in het afgelopen jaar. Lees hier het jaarverslag 2014.

Nieuwsbrief