Stijging nieuwsgebruik onder docenten

In 2017 is het nieuwsgebruik onder docenten in vergelijking met 2016 gestegen. Het aantal docenten is met drie procent gestegen en naast de bestaande bezorgdiensten is de Nieuwsservice Digitaal geïntroduceerd. Dat blijkt uit het jaarverslag van 2017.

 

Met behulp van de Nieuwsservice en lesmaterialen van Nieuws in de klas werkten veel docenten met hun leerlingen aan taalvaardigheid, mediawijsheid en burgerschap. Ruim 20 procent koos voor de Nieuwsservice Digitaal. Via de Nieuwsservice Digitaal zijn het eerste jaar ruim 19.000 coupons aangevraagd, waarvan ongeveer 10 procent is geactiveerd. De transitie naar digitaal gebruik van de Nieuwsservice is voornamelijk ten koste van de Bezorgdienst voor docenten gegaan. Het aantal aanvragen voor de Bezorgdienst voor leerlingen is juist gegroeid.

Nieuws in de klas ontwikkelt tijdloze lesmaterialen over onder andere persvrijheid, nepnieuws, journalistieke regels en informatievaardigheden. Daarnaast speelt het lesmateriaal in op voorspelbare actualiteiten, zoals de verkiezingen, Prinsjesdag en de week van de mediawijsheid.

Nieuws in de klas werkt graag samen met leermiddelenontwikkelaars en educatieve uitgevers. Nieuws in de klas werkt samen met Prodemos, de Brede School Academie, E-WISE, Stichting Lezen, de SLO, Mediawijzer.net en educatieve uitgeverijen zoals Malmberg en KlasseTV. Heeft u interesse om samen te werken met Nieuws in de klas? Neem contact op via info@nieuwsindeklas.nl.

Het jaarverslag van Nieuws in de klas is onderdeel van het jaarverslag van NDP Nieuwsmedia

Lees het volledige jaarverslag van 2017 op http://ndpnieuwsmediajaarverslag.nl/jaarverslag2017/#/9

Nieuwsbrief