Talent en Nieuws in de klas

Malmberg werkt samen met Nieuws in de klas om het gebruik van nieuws in het onderwijs te stimuleren. Malmberg maakt opdrachten die aansluiten bij de Nieuwsservice van Nieuws in de klas.

Actuele opdrachten van Talent

Talent, de methode Nederlands voor het VO van uitgeverij Malmberg publiceert regelmatig actuele opdrachten die aansluiten bij de Nieuwsservice van Nieuws in de klas. Daarmee maakt Malmberg het gebruik van nieuws in de les gemakkelijker. In de opdrachten gaan leerlingen zelf actief in de media op zoek naar geschikte artikelen en dat wordt  mogelijk gemaakt door Nieuws in de klas.

Door actuele opdrachten in de lesstof op te nemen wordt deze meer betekenisvol en raken leerlingen meer gemotiveerd. Met het gebruik van authentieke nieuwsmedia wordt een koppeling gemaakt tussen de klas en de wereld buiten school. Leerlingen werken met onderwerpen die echt zijn, en nu relevant zijn.

Nieuwsservice op papier of digitaal (via Blendle) aanvragen

Wilt u kosteloos dag- en weekbladen ontvangen op papier of juist digitaal via Blendle? Via Nieuws in de klas kunnen docenten en leerlingen kosteloos dag- en weekbladen ontvangen of een maand lang gratis Blendle gebruiken. U kunt zelf aangeven welke nieuwstitels u wilt gebruiken. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar Bestel Direct
2. Kies voor de Nieuwsservice voor docenten, leerlingen of Nieuwsservice Digitaal
3. Maak een account aan
4. Keuze nieuwstitels: geef aan welke dag- en weekbladen u op welk adres en in welke periode wilt ontvangen
5. Bevestig uw bestelling

Nieuwsbrief