Thuisopdracht MediaMasters 2017

Maak je eigen krant en verdien een joker!

Je gaat met behulp van het nieuws op Blendle en je eigen teksten een krant maken met de Nieuwstool. Je schrijft in jouw krant drie korte artikelen en vervolgens stuur je het eindresultaat naar Nieuws in de klas.

Heb je een couponcode?

Via deze pagina kan je de coupon inwisselen. Zodra de coupon is ingewisseld heb je een maand lang toegang tot het nieuws. Je maakt een account aan via Blendle door je emailadres in te vullen. Je hebt hier toegang voor nodig van je ouder(s) en/of verzorger(s). Als je geen bevestigingsmail hebt gekregen kan je kijken tussen je spam.
Heb je geen couponcode gekregen van je docent?
Leerkrachten kunnen coupons aanvragen op de MediaMasterspagina. Je kunt deze opdracht ook maken met fysieke kranten en zoeken op de websites van de verschillende nieuwsmedia.

Artikel 1: Jouw school wint MediaMasters!

Zoek in Blendle op de term MediaMasters. Je ziet artikelen verschijnen. Kies een artikel en lees dit. Als je van je leraar geen coupons voor Blendle hebt gekregen kan je deze opdracht ook maken door te zoeken bij de kranten online.

Ga naar www.nieuwstool.nl. Hier kun je een eigen krant maken. Je kunt teksten en plaatjes vervangen door eigen teksten en foto’s.

  • Vervang in de nieuwstool de kop “Maak je eigen nieuws’ door een kop waarin je de naam van je eigen school noemt en beweert dat je school de MediaMasters Game 2017 heeft gewonnen.
  • Vervang de foto door een foto van je eigen school of klas. De drie kolommen onder de foto vervang je door een tekst waaruit blijkt dat jouw school de winnaar is. Gebruik de artikelen op Blendle als voorbeeld voor je eigen nieuwsbericht.
  • Bewaar de krant door op Opslaan & delen te klikken. Vul het formulier in met een werkend emailadres.

Artikel 2: Schrijven over vloggers!

Lees het blokje 5W’s en H op www.nieuwstool.nl. Voor een compleet nieuwsbericht is het belangrijk dat je de 5W’s en 1 H gebruikt.

  • Zoek in Blendle op de term vloggers. Kies een artikel en lees dit.
  • Vervang in de nieuwstool het artikel “Hoe maak je een nieuwsproductie?” door een eigen artikel over vloggers. Zorg dat je in je artikel de 5W’s en 1H hebt staan.

Artikel 3: Echt belangrijk!

Ga naar www.blendle.com/kiosk/kranten en bekijk het voorpaginanieuws. Wat vind jij het belangrijkste nieuws? 

  • Schrijf een stuk in je krant (kies zelf een plek) en leg uit wat jij het belangrijkste nieuws van de dag vindt. Zet boven je bericht de titel opinie. Opinie is een ander woord voor mening. Het gaat in dit artikel om jouw mening over het nieuws.

Heb je de drie artikelen geschreven en geplaatst in de nieuwstool? Goed gedaan!

Je hebt de joker verdiend!

  • Sla de door jou gemaakte krant op. Dat doe je door in het menu op www.nieuwstool.nl te klikken op Opslaan & delen en vul het formulier volledig in.
  • E-mail vervolgens de url(internetadres) van jouw krant naar Nieuws in de klas via info@nieuwsindeklas.nl
  • Zet in het onderwerp van de e-mail de exacte tekst mediamastersgamejoker2017 en in de e-mail zelf de url van je krant.
  • Als je het goed hebt gedaan ontvang je een e-mail terug met de jokercode.

Door de jokercode in te voeren op de thuispagina van MediaMasters speel je de joker vrij voor in de finale!  Veel plezier!

Nieuwsbrief