Thuisopdracht voor leerlingen Mediamasters Game 2017 2

Maak je eigen krant en verdien een joker! Schrijf drie artikelen met behulp van het nieuws op Blendle. Maak de drie artikelen in word of een ander tekstverwerkersprogramma  en stuur deze op naar Nieuws in de klas.

Heb je een couponcode?

Artikel 1: Jouw school wint MediaMasters!

Zoek in Blendle op de term MediaMasters. Je ziet artikelen verschijnen. Kies een artikel en lees dit. Als je van je leraar geen coupons voor Blendle hebt gekregen kan je deze opdracht ook maken door te zoeken bij de kranten online.

Via deze pagina kan je de coupon inwisselen. Zodra de coupon is ingewisseld heb je een maand lang toegang tot het nieuws. Je maakt een account aan via Blendle door je emailadres in te vullen. Je hebt hier toegang voor nodig van je ouder(s) en/of verzorger(s). Als je geen bevestigingsmail hebt gekregen kan je kijken tussen je spam.
Heb je geen couponcode gekregen van je docent?
Leerkrachten kunnen coupons aanvragen op de MediaMasterspagina. Je kunt deze opdracht ook maken met fysieke kranten en zoeken op de websites van de verschillende nieuwsmedia.

Schrijf een artikel waarin je beweert dat je eigen school de MediaMasters Game 2017 heeft gewonnen. Schrijf een mooie kop erboven.

Artikel 2: Schrijven over vloggers!

Voor een compleet nieuwsbericht is het belangrijk dat je de 5W’s en 1 H gebruikt. Wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe zijn de punten die je in je artikel moet gebruiken.

  • Zoek in Blendle op de term vloggers. Kies een artikel en lees dit.
  • Schrijf nu zelf een artikel over vloggers en gebruik de 5W’s en H

Artikel 3: Echt belangrijk!

Ga naar www.blendle.com/kiosk/kranten en bekijk het voorpaginanieuws. Wat vind jij het belangrijkste nieuws? 

  • Schrijf een artikel en leg uit wat jij het belangrijkste nieuws van de dag vindt. Zet boven je bericht de titel opinie. Opinie is een ander woord voor mening. Het gaat in dit artikel om jouw mening over het nieuws.

Heb je de drie artikelen geschreven in een document? Goed gedaan!

Je hebt de joker verdiend!

  • E-mail vervolgens jouw document met de artikelen en de foto naar Nieuws in de klas via info@nieuwsindeklas.nl
  • Zet in het onderwerp van de e-mail de exacte tekst mediamastersgamejoker2017 en in de e-mail zelf de url van je krant.
  • Als je het goed hebt gedaan ontvang je een e-mail terug met de jokercode.

Door de jokercode in te voeren op de thuispagina van MediaMasters speel je de joker vrij voor in de finale!  Veel plezier!

Nieuwsbrief