Vernieuwing Nieuwsservice Digitaal

Nieuws in de klas vernieuwt de Nieuwsservice Digitaal. Nieuws in de klas biedt met de vernieuwing klassikale toegang tot de aangesloten nieuwstitels voor docent en leerlingen. Dit betekent dat per aangesloten nieuwstitel een klassikaal account aangevraagd kan gaan worden.

Klassikaal account

Nieuws in de klas biedt kosteloos toegang tot de content van nieuwstitels met de Nieuwsservice. Naast bezorging van papieren exemplaren biedt Nieuws in de klas digitale toegang voor docenten. Docenten kunnen op de website van Nieuws in de klas toegang tot de verschillende nieuwstitels aanvragen. Per nieuwstitel krijgt de docent online toegang. De toegang is geldig voor vier weken. Bij de meeste titels kan met de klas op dertig devices gelijktijdig worden ingelogd. De overige nieuwstitels bieden toegang met een docentenaccount. De bestelling kan twee keer per jaar, per aangesloten nieuwstitel, geplaatst worden.

Projectweken of het hele jaar door

Het is mogelijk om de toegang tot de nieuwstitels gespreid over het jaar te starten. Docenten hebben dan met verschillende nieuwstitels het hele jaar toegang tot de actualiteit om te gebruiken in de les met leerlingen.

Nieuwstitels kunnen ook gelijktijdig in dezelfde periode aangevraagd worden. Deze variant wordt veel gebruikt bij themaweken rond mediawijsheid, taal of burgerschap. Met deze dienst biedt Nieuws in de klas een pluriform aanbod van nieuwstitels aan docenten dat op maat in de les ingezet kan worden.

Pluriform aanbod van nieuws

Voor de zomer bood Nieuws in de klas een deel van de content van de aangesloten nieuwstitels via Blendle aan. Omdat Blendle Premium is overgegaan naar een abonnementsmodel met geselecteerde content sluit de dienst niet meer goed aan bij het aanbod van Nieuws in de klas.  Nieuws in de klas biedt met de vernieuwing de hele breedte van het nieuws aan voor kosteloos gebruik in het onderwijs.

 

Nieuwsbrief