Volg het nieuws voor Verkiezingen 2017

De Tweede Kamerverkiezing vindt plaats op 15 maart 2017. Volg het nieuws rond de verkiezingen: laat leerlingen artikelen verzamelen, laat ze elkaar het nieuws van de dag presenteren. Volg het nieuws of besteed aandacht aan de achtergrondartikelen. Door de actualiteit en het nieuws te gebruiken worden uw lessen betekenisvoller.

 

Lesopdrachten

Vanaf 20 februari kunt u hier lesopdrachten downloaden die aansluiten op het nieuws over de Tweede Kamer Verkiezingen. De opdrachten zijn direct toepasbaar in de les, maar kunnen ook ter inspiratie worden gebruikt.  De lesopdrachten sluiten aan bij taalvaardigheid, mediawijsheid en burgerschap.

Meer informatie over de Tweede Kamer verkiezingen kunt u vinden op https://www.prodemos.nl/tweedekamerverkiezingen-2017/  Prodemos organiseert De Scholierenverkiezingen Tweede Kamer van woensdag 8 maart tot en met dinsdag 14 maart 2017 http://www.scholierenverkiezingen.nl/

Nieuwsservice

Vraag de nieuwsservice aan en gebruik de dag- en weekbladen om gedurende deze periode met uw leerlingen de actualiteiten te bespreken. Als u de nieuwstitels in de week van de scholierenverkiezingen en in de week van de Tweede Kamerverkiezingen wilt ontvangen kunt u uiterlijk voor zondag 26 februari de bestelling plaatsen.

 

 

Nieuwsbrief