Workshops over nepnieuws en desinformatie voor docentenopleidingen

Naar aanleiding van het verschenen lesmateriaal “Journalistiek als wapen tegen nepnieuws en desinformatie” geeft Nieuws in de klas een beperkt aantal gastlessen en workshops. De gastlessen zijn bedoeld voor lerarenopleidingen en pabo’s. De workshops kunnen ingezet worden voor landelijke studiedagen en conferenties.
 

Met het lesmateriaal “Journalistiek als wapen tegen nepnieuws en nepinformatie” zet Nieuws in de klas de journalistieke werkwijze in om leerlingen van het voortgezet onderwijs mediawijs te maken. Binnen het lesmateriaal wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen. Leerlingen wordt gevraagd te reageren op stellingen en doen activiteiten zoals het afnemen van interviews thuis en op school. Ze gaan op zoek naar nieuwsartikelen en leren het onderscheid tussen nepberichten en berichten afkomstig van betrouwbare media. Werken met begrippen als betrouwbaarheid, controleerbaarheid en perspectief zijn een belangrijk onderdeel van het leerproces.

Nieuws in de klas heeft nog enkele plaatsen over voor gastlessen en of workshops naar aanleiding van het verschenen lesmateriaal.

In Vives is een artikel verschenen waarin Chris van Hall toelichting geeft op het lesmateriaal.

Voor het aanvragen van een workshop of gastles mail naar info@nieuwsindeklas.nl

 

 

 

Nieuwsbrief