Breaking News: de leukste e-stage binnen de journalistiek

De leukste e-stage binnen de journalistiek!

Ben jij scherp genoeg? Stressbestendig? Zorgvuldig? Speel de game en ontdek of er een echte journalist in je schuilt.

Stel je voor. Het is noodweer en Nederland ligt plat. Jij hebt je eerste dag als stagiair op een grote nieuwsredactie en geen van je collega’s is nog aanwezig. Alleen de hoofdredacteur en zij wil dat jij alvast het nieuws gaat selecteren… Voor de Week van de Mediawijsheid presenteert Nieuws in de Klas de game ‘Breaking News’; een spannende interactieve e-stage waarin jij de touwtjes in handen hebt. 

In het spel loop je virtueel stage op een nieuwsredactie. Je wordt regelmatig voor verschillende keuzes gesteld: welk nieuws hoort op de voorpagina thuis, betaal je geld voor een unieke scoop en welke eisen stel je aan de betrouwbaarheid van bronnen? Kies je antwoord, krijg direct feedback en win één van de zeven felbegeerde badges.

Speel ‘Breaking News’ hier: breakingnews.nieuwsindeklas.nl!

Voor de docent
Bestel nu de krant in de klas
Wil je helemaal het ‘nieuwsgevoel’ krijgen in deze week? Bestel dan gratis een week lang één van de de vele dagbladen via Nieuws in de klas. Je kunt jouw bestelling nu al opgeven via www.nieuwsindeklas.nl. Klik dan op ‘bestel direct’.

Docentenhandleiding en lesmateriaal
Bij Breaking News is een lespakket ontwikkeld met lessen die aansluiten bij de journalistieke basisvaardigheden die in de game voorbijkomen. Het lesmateriaal met docentenhandleiding en een bijlage met alle artikelen die in de lessen gebruikt kunnen worden, zijn via de knoppen hiernaast in te zien en te downloaden.

Nieuwsbrief