De Nieuwsservice Digitaal wordt ingezet voor afstandsonderwijs

Met digitale toegang tot nieuwsmedia kunnen leerlingen op afstand werken aan opdrachten voor school. De Nieuwsservice Digitaal sluit goed aan op afstandsonderwijs.

Scholen zetten voornamelijk digitaal lesmateriaal in bij afstandsonderwijs. Ook de digitale diensten van Nieuws in de klas worden veel gebruikt.
Met de Nieuwsservice Digitaal kunnen docenten hun leerlingen toegang geven tot de bekende nieuwsmerken. Een kwartier lezen van nieuwsartikelen per dag is effectief voor begrijpend lezen, verhoogt de algemene ontwikkeling en biedt inzicht in de werking van nieuws.

Juist in tijden van veel en heftig nieuws is het van belang het nieuws te kunnen duiden. Het is belangrijk het verschil te kennen tussen feiten en meningen en betrouwbare bronnen te kunnen gebruiken. Als je beter zicht hebt op het nieuws en de context ervan heb je meer overzicht en gaat je fantasie er minder mee aan de haal. Dat geldt zeker voor jongeren, het is belangrijk dat zij inzicht krijgen in het nieuws.

Al het lesmateriaal is digitaal beschikbaar en is vindbaar via online platforms zoals wikiwijs. Het biedt opdrachten en uitgebreide lespakketten om nieuws te volgen en met leerlingen te gebruiken in online lessen.

De Nieuwstool.nl wordt veel gebruikt. Leerlingen gaan daarmee zelfstandig aan het werk om nieuws te maken. Dat kan zijn van een coronakrant tot een verslag dat ze online plaatsen.

De bezorging van papieren exemplaren is stopgezet zolang de scholen gesloten zijn.

Nieuwsbrief